Onko puolisosi yhä äidin poika? Milloin aikuisen lapsen side vanhempiinsa on turhan tiukka? Vastaa kyselyymme, teemme aiheesta juttua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Maaseutu on vanhukselle armoton ympäristö. Kannattaa muuttaa kaupunkiin, kun vielä on hyväkuntoinen, että ehtii tottua siellä asumiseen.

Kävin viikko sitten järjestämässä vanhalle isälleni apua ja virikettä pienessä kunnassa. Olemme myös joka päivä puhelinyhteydessä.

Tiistaina isä vastasi virkeänä puheluun, mutta heti sen jälkeen hän oli kaatunut. Nyt hän on vakavassa tilassa terveyskeskuksen vuodeosastolla maattuaan lattialla yli kymmenen tuntia.

Isä ei halunnut muuttaa kotoaan lähelleni samaan kaupunkiin. Sairastuessaan hän olisi saanut täältä paremman avun ja tukea jo aiemmin.

Maaseutu on vanhukselle armoton ympäristö, vaikka siellä olisikin tuttavia. Siksi kannattaa muuttaa kaupunkiin vielä, kun on hyväkuntoinen, että ehtii tottua siellä asumiseen ja liikkumiseen.

Heli

Saunotko aamulla vai illalla? Mitä teillä syödään ja tehdään saunan jälkeen? Kerro se meille!

Saunominen on tärkeä osa monen viikottaista arkea. Myös saunan jälkeen on kiva tehdä tiettyjä asioita ja siihen kuuluu viikoittain toistuvia tapoja. Onko saunan jälkeen saatava viileä olut? Kuuluuko perheen saunanjälkeiseen illanviettoon aina yhteinen televisionkatseluhetki, vai pitääkö löylyjen jälkeen päästä suoraan nukkumaan? Vaiko kenties aamupalalle, sillä jotkut saunovat aamuisin?

Kerro meille viikoittaisista saunarutiineistasi, teemme aiheesta juttua!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

KK:n 50 000:n Facebook-kaverin kunniaksi käynnistyy tänään jälleen uusi kilpailu!

Tänään haluamme nähdä, mitä kaikkea 50 000 Facebook-kaveriamme tai muuta ystäväämme tekevät juuri tänään. Hyppää mukaan siellä, missä olet!

Toimi näin:

Ota kuva paikasta, jossa olet juuri nyt, olet sitten omassa olohuoneessa, toimistossa, mökin laiturilla tai vaikka lomamatkalla. Voit kuvata yhtä hyvin itsesi mukaan kuvaan kuin näyttää jotain, mitä on ympärilläsi.

Lataa kuva artikkelin lopusta löytyvään lomakkeeseen. Kerro samalla kuvauskenttään, mitä olet tekemässä ja missä. Voit myös kertoa, mitä sinulla on tänään päällimmäisenä mielessä!

Arvomme osallistujien ja yhteystietonsa jättäneiden kesken viisi kahden hengen lippupakettia Suomen Kädentaidot -messuille, jotka järjestetään Tampereella 17.-19. marraskuuta. Liput toimitetaan voittajille lähempänä messujen ajankohtaa.

Lataa kuva viimeistään 31.7. niin pääset mukaan lippujen arvontaan.

Lähettämällä kuvan vakuutat, että olet itse ottanut kuvan ja annat Kodin Kuvalehdelle oikeuden käyttää kuvaa Kodin Kuvalehden aineistoissa tai että sinulla on oikeus luovuttaa Kodin Kuvalehdelle edellä mainitut oikeudet.

Kuka laskee kaiken ajan, matkakulut ja puhelinkulut, joita ihmisille tulee siitä, että hyvin toimivat nykysysteemit lopetetaan?

Sote tulee. Mitähän terveydenhoito on sitten, kun jo nyt keskittämiset hankaloittavat terveyskeskuskäyntejä ja aiheuttavat lisäkuluja asiakkaille?

Helsingissä terveyskeskuslaboratorioon pitää nykyisin varata aika HUS:n kautta, vaikka laboratorio on vieressä olevassa terveyskeskuksessa. HUS:n ajanvaraus ei näe, mitä kokeita sinulle on määrätty, joten jos täytyy tietää, onko oltava esimerkiksi syömättä, siitä pitää ensin soittaa omaan terveyskeskukseen. Keskitetty laboratorio ei myöskään anna kokeen jälkeista puhelinaikaa lääkärille, vaan siitä pitää soittaa taas puhelun jälkeen omaan terveyskeskukseen.

Ennen kaikki sujui yhdellä soitolla terveyskeskuksen ajanvaraukseen, nyt maksan puhelinkuluja moneen kertaan.

Keskittämisen jälkeen oma terveyskeskuksemme ei enää anna virtsanäytepurkkeja, koska niiden jakelu on keskitetty kaukana olevaan isompaan terveyskeskukseen. Sinne on mentävä julkisilla ja maksettava matkat. Virtsanäytteen voi kyllä palauttaa omaan terveyskeskukseen, mutta pahoittelivat, että näytepurkkien antaminen on heiltä nyt kielletty.

Jos sote tarkoittaa lisää tällaista, kuka laskee kaiken ajan, matkakulut ja puhelinkulut, joita ihmisille tulee siitä, että hyvin toimivat nykysysteemit lopetetaan?

Järki hoi