Mitä teet, kun uutiset ahdistavat? Vastaa kyselyyn, teemme aiheesta juttua.

Sodat, ilmastonmuutos, pakolaisvirrat, terrori-iskut, arvaamattomat valtionpäämiehet. Maailma tuntuu nyt pursuavan toinen toistaan ahdistavampia uutisia.

Miten uutiset vaikuttavat sinuun? Ahdistutko, vihastutko? Koetatko suojella itseäsi ja läheisiä niiltä?

Vastaa alla näkyvään kyselyyn. Teemme aiheesta juttua Kodin Kuvalehteen.

Arvomme vastanneiden kesken 22.2.2017 ruokakirjan Syö hyvin, voi hyvin – Superruokaa (Gummerus 2017).

Kysely on päättynyt ja palkinto arvottu. Kiitos kaikille vastaajille!

Syö hyvin, voi hyvin – Superruokaa (Gummerus 2017) tutustuttaa lukijan superruokien ominaisuuksiin ja 50 ruokaohjeeseen. Superruokien luvataan vahvistavan terveyttä ja immuunivastetta, kohentavan mielialaa ja auttavan suojautumaan sairauksilta.
Syö hyvin, voi hyvin – Superruokaa (Gummerus 2017) tutustuttaa lukijan superruokien ominaisuuksiin ja 50 ruokaohjeeseen. Superruokien luvataan vahvistavan terveyttä ja immuunivastetta, kohentavan mielialaa ja auttavan suojautumaan sairauksilta.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poika käyttäytyy huonosti isällä ollessaan.

Olen eronnut neljä vuotta sitten, ja minulla on kaksi lasta. Poika on nyt 8, tyttö 6. Exäni löysi vuosi sitten uuden naisen ja näyttää vakiintuneen vaihtuvien tyttöystävien jälkeen. Se on minusta hyvä. Naisystävä vaikuttaa fiksulta ja mukavalta.

Lapset ovat isällään joka toinen viikonloppu torstaista maanantaihin. Ongelmaksi on tullut poikamme, joka kapinoi exän naisystävää vastaan. Lapset joutuvat exäni työn johdosta olemaan välillä jonkun aikaa pelkästään naisystävän kanssa. Poika kieltäytyy tottelemasta häntä, käyttäytyy huonosti ja sanoo että sä et mua määrää, kun isä on poissa, minä määrään, koska tää on mun isän koti.

Naisystävällä on oma koti, mutta käytännössä hän asuu exäni luona. Hänellä ei ole omia lapsia, eikä ehkä tulekaan, hänellä on sen verran ikää.

Exäni sanoo, että olen kasvattanut pojan huonosti, koska olen päävastuussa lasten kasvatuksesta. Olen puhunut pojan kanssa asiasta, ja hän lupaa käyttäytyä kunnolla, mutta se kuulemma unohtuu taas, kun hän menee isälleen. Mikä on oikea tapa saada asia kuntoon?

Reetta

Vierailija

Lukijan kirje: “Sä et mua määrää”

Ihan ymmärrettävää käytöstä lapselta. Harva aikuinen ymmärtää kuinka mullistavaa se uuden puolison tulo lapselle on. On monia keinoja vähentää lapsen mustasukkaisuutta ja hallita perhe elämää, mutta se että eksä syyttää sua on naurettavaa. Hän on lapsista vastuussa kun ovat siellä ja kasvattaminen kuuluu hänelle. Sen sijaan että lasta käsketään vaan käyttäytyä olisko paha kysyä miltä hänestä tuntuu. Miettiä asioita. Isän tehtävä olisi kertoa lapsille mitä odottaa ja mitkä ovat perheen säännöt...
Lue kommentti

Kun sain kolmannen tyttäreni, äitini sanoi minulle, että voi harmi, kun ei vieläkään onnistanut.

Äitini ei ole koskaan hyväksynyt minua. En tiedä, mistä se johtuu. Olen kysynyt asiasta äidiltä, mutta hän ei vastaa. Mielessäni on käynyt, olisiko hän toivonut minusta poikaa?

Kun sain kolmannen tyttäreni, äitini sanoi minulle, että voi harmi, kun ei vieläkään onnistanut. Loukkaannuin valtavasti, sillä yhtäkään lapsistani en vaihtaisi toiseen. Olen äitini ainut lapsi, ja luulisi hänen olevan tyytyväinen, kun on saanut edes yhden.

Tytär

Olet hyvä

Lukijan kirje: Äiti ei hyväksy minua

Äitisi on ilmeisesti oman aikansa kasvatti. Entisaikoina Suomessakin poikia toivottiin varsinkin maalaisoloissa, koska heitä tarvittiin raskaaseen työhön ja huolehtimaan vanhenevista vanhemmista. Vaikka olot muuttuivat, asenteet eivät. Siksi moni äiti ja isä toivovat yhä poikaa ainakin tyttöjen rinnalle. Jos heiltä kysyisi asiaa suoraan, moni tuskin tunnustaisi. Et kerro äitisi taustasta. Tuleeko hän maalta, jossa arkaaiset asenteet yhä ovat vallalla, kun mennään tarpeeksi iholle. Olet...
Lue kommentti
nyyti

Lukijan kirje: Äiti ei hyväksy minua

Minä olen tyttö , josta olisi pitänyt tulla poika. Isäni selkeästi toivoi niin. Ihan pienenä en sitä tajunnut, mutta jo kouluikäisenä merkit olivat selvät. Lempinimet olivat poikamaisia, mitään tytöille ominaisia "kaunistuksia" ei olisi saanut käyttää. Kun vihdoin sain pikkuveljen murrosiän kynnyksellä meinasi isän maailma "revetä" Mikään ei ollut tarpeeksi hyvää pojalle. En kuitenkaan osannut olla kateellinen pikkuveljelle ,mutta isälle olin katkera siitä että en ollut hyvä missään mitä tein...
Lue kommentti

Osallistu Kodin Kuvalehden ristikon arvontaan kirjoittamalla vastauskohtaan ristikon nuolien osoittamat sanat.

Vastaa 10.5.2017 mennessä. Kaikkien vastauksen lähettäneiden kesken arvomme 30 euron rahapalkinnon.

Yhteystiedot

Olen täysi-ikäinen ja haluan saada ensimmäisten joukossa kilpailukutsuja, ainutlaatuisia etuja ja edullisia tarjouksia Sanoma Media Finland Oy:ltä ja sen kanssa kulloinkin samaan Sanoma-konserniin kuuluvilta yhtiöiltä.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.