KK:n toimituksessa heräsi innokas keskustelu siitä, miten talvi on liian pitkä ja kesää saisi olla enemmän. Kerro, mitä mieltä sinä olet kesän, talven ja muiden vuodenaikojen pituudesta!

Kyselyn tulos kerrotaan KK:n numero 10 Lukijoilta-sivulla. Osallistu kyselyyn alla.

Minusta Suomessa saisi olla kesä...

...puolet vuodesta. En halua, että luonto kuivuu liikaa.
...puolet vuodesta. En halua, että luonto kuivuu liikaa.
30.4%
...kaksi kolmasosaa vuodesta. Kiva, jos välillä olisi raikkaampaa.
...kaksi kolmasosaa vuodesta. Kiva, jos välillä olisi raikkaampaa.
23.6%
...noin 10 kuukautta. Syksyä voisi olla kuukausi ja kevättä toinen.
...noin 10 kuukautta. Syksyä voisi olla kuukausi ja kevättä toinen.
14.4%
...saman verran kuin nytkin eli kolmisen kuukautta. Pidän vuodenajoista.
...saman verran kuin nytkin eli kolmisen kuukautta. Pidän vuodenajoista.
13.5%
...12 kuukautta. Se on vuoden parasta aikaa!
...12 kuukautta. Se on vuoden parasta aikaa!
11.1%
...vähemmän kuin nyt. Kesä on liian pitkä ja tuskainen. Tai muuten vaan kurja.
...vähemmän kuin nyt. Kesä on liian pitkä ja tuskainen. Tai muuten vaan kurja.
3.8%
...edes joskus! Lähinnähän kesällä sataa ja palellaan.
...edes joskus! Lähinnähän kesällä sataa ja palellaan.
2.8%
Ääniä yhteensä: 207

Elämä on sekä antamista että saamista.

Olen pannut merkille, että lapset eivät nykyisin anna lahjoja isovanhemmille ja kummeille, vaikka itse saavat heiltä joulu- ja syntymäpäivälahjat.

Olen opettanut omat lapseni antamaan lahjoja vastavuoroisesti. Lahjat ovat usein jotain omatekemää kuten askarteluja tai piirroksia. Oleellista on oppia pienestä pitäen, että elämä on sekä antamista että saamista. Antaminen tuo ilon.

Myös monet nuoret aikuiset kuittaavat jouluna ja synttäreinä saamansa lahjat saavutettun aetuna. Hyvä, jos muistavat kiittää.

Mielestäni lapsia ja nuoria pitäisi selväsanaisesti opettaa vastavuoroisuuteen. Rahanpuute ei ole ongelma, tärkeintä on muistaminen. Luontevinta sen opettaminen on vanhemmille. Asiaa on hyvä ajatella nyt, kun on taas joululahjojen aika.

Vastavuoroisuutta

Naiset tietävät, miltä miehestä tuntuu, ja vielä paremmin he tietävät, miltä miehestä tulisi tuntua.

Olen vuosien mittaan lukenut vaimoni tilaamasta Kodin Kuvalehdestä Ihmisten kesken-palstaa. En lakkaa ihmettelemästä sitä suurta viisautta, mikä naisilla on miehen sielunelämästä. Naiset tietävät, miltä miehestä tuntuu, ja vielä paremmin he tietävät, miltä miehestä tulisi tuntua.

Reiskan pää toimii eri tavalla kuin nainen kuvittelee. Miehen onnellisuuden peruspilarit ovat uni, työ, ruoka, sauna ja seksi. Työn tilalla voi olla myös moottoripyörä, shakki, kesämökki tai muu vapaa-ajan harrastus.

Lisäksi mies tarvitsee arvostusta. Tyypillisimmin arvostus annetaan työn jäljestä tai muista aikaansaannoksista. Pikkuasioista nalkuttava vaimo ei osoita arvostusta. Naisten tärkeät asiat eivät ole ainoa oikea viisaus.

Vaimon kanssa keskustelu on useimmiten sitä, että mies saa kuulla, mitä ei ole tehnyt ja mitä on taas tehnyt. Toistuessaan se alkaa tympiä. Huonoin hetki aloittaa keskustelu on petille kallistuttaessa.

Mies ajattelee ensin ja puhuu sitten toisin kuin nainen, joka avaa suunsa ja puhuu ja vasta puhuessaan kutoo ajatusverkkoaan.

Naiset kirjoittavat, että seksi on painostusta tai uhrautumista. Miehelle seksi on läheinen kokemus rakastamansa ihmisen kanssa. Ihmettelen, miksi naiset eivät lähde suhteesta, jos sen herkin asia on muuttunut painostukseksi?

Älkää siis naiset mestaroiko miestenne päätä, sillä siihen yksinkertaisuuteen teidän ajatuksenne eivät taivu. Voitte muuttaa vain itseänne, jos tahdotte. Mieskin voi muuttua, mutta naisen tavoin ajattelevaa hänestä ei tule.

Aviomies

Peace not war

Lukijan kirje: Mies ei ajattele kuin nainen

Minä en usko ollenkaan sukupuoliroolittuneeseen kaavaan ajatella. On miehiä, jotaka ajattelevat kuin naiset ja taas päinvastoin. Ei meitä voi niputtaa. Aviomiehen ongelma on ilmeisesti vaimo, joka kävelee hänen ylisteen henkisesesti. Ja kun vielä tänä feminismin kulta-aikana kaikki tuutit tukevat ajatusta, että nainen on ainoa ajatteleva olento maan päällä ja jos mies nyt jotain ajattelee, niin korkeintaan alapäällä. Kuitenkin kaikki tietävät, ettei se niin ole. Koko feminismikouhotus on...
Lue kommentti

Poimimme Kodin Kuvalehden lukijoiden lähettämistä kuvista viisi toimituksen suosikkia. Valitse niistä kaunein!

Äänestäminen tapahtuu klikkaamalla kuvan alla olevaa sinistä ympyrää.

 

 

Kodin Kuvalehden Tämä ihana arki -juttusarja näyttää elämän sellaisena kuin se on. Nyt aiheena ovat itsetehdyt villasukat.

Ota kuva mielellään rauhallista taustaa vasten, jotta sukat näkyvät mahdollisimman hyvin. Tarkista, että kuva on laadukas. Emme voi julkaista liian matalaresoluutioisia kuvia.

Kerro villasukkiesi tarina muutamalla virkkeellä. Lataa kuva ja kerro sen tarina 14.12.2016 mennessä. Kuvia julkaistaan numerossa 2/2017.

Muista lisätä tietoihin nimesi tai nimimerkkisi. Kuvan lähetyslomake löytyy sivun alaosasta.

Kaikkien 31.12.2016 mennessä kuvakisoihin osallistuneiden kesken arvotaan Nanson 600 euron lahjakortti.

Lähettämällä kuvan kilpailuun annat oikeuden käyttää sitä Kodin Kuvalehden aineistoissa. Vain osa kuvista mahtuu lehteen, mutta kaikki lähetetyt kuvat julkaistaan netin kuvagalleriassa. Lue gallerioiden käyttöohjeet täältä.