Kerro sinäkin oman koirasi tarina
Autoilua rakastava Tiko-mopsi matkaa tässä Pohjanmaalle.

Mopsiherra Tiko liikkuu pienestä ja pyylevästä olemuksestaan huolimatta kuin ketterä gepardi.
Eikä Tiko jätä ketään yksin.

Lähetä sinäkin meille oman koirasi tarina!
Tai tunnetko jonkun muun sankarikoiran, joka auttaa ihmisiä, toimii vaikkapa pelastustehtävissä tai jonka tarina muuten ansaitsee tulla julkaistuksi?

Tikon tarina

"Kuinka kuvailisi Tikoa, kääpiökoirien sukukuntaan kuuluvaa mustaa, jo arvokkaasti ja charmantisti hieman harmaantunutta mopsiherraamme? Tiko on nokkela ja huumorintajuinen seikkailija, joka vartioi perhettämme ja reviiriämme uskollisesti kuin… no, koira ja nauttii lämpimistä peitoista ja pehmeistä unipesistä kuin tuhiseva vauva.

Tiko tuli perheemme jäseneksi ja kaveriksi toiselle mopsikoirallemme kaksivuotiaana. Vaalea Topi ilahtui saadessaan ison veikan.

Ihan kivuttomasti Tikon kodinvaihto ei kuitenkaan sujunut. Muutamaan päivään ruoka ei maistunut ja pieni musta koira vaani sohvan selustalla ohi ajavia autoja.

Osoitimme Tikolle hellyyttä ja rakkautta ja veimme häntä uusille lenkkipoluille uuden kodin maisemia katselemaan ja päivä päivältä Tiko tottui uuteen laumaansa, meihin, ja ruokakin alkoi maistua mopsimaiseen tapaan erittäin hyvin.

Ketterä gepardi

Pienestä ja pyylevästä olemuksestaan huolimatta Tiko osoittautui varsin ketteräksi gepardiksi.

Mopsimme Topi oli  liikuskellut pentuajoista asti pihamaalla vapaasti ja aina emännän kintereillä, joten pihaamme ei ollut aidattu. Tikon tullessa laumamme täysvaltaiseksi jäseneksi aitasimme koirille sopivan ulkoilualueen ihmisen polven korkeudelle ylettyvällä valmisaidalla.

Kun Tiko näki aidan, se katseli sitä hetken ja loikkasi sitten muitta mutkitta yli ja juosta kipitti pikku jaloillaan katselemaan onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella.

Tikon ketteryydestä hämmästyneinä aitasimme pihapiirin metrin korkuisella verkkoaidalla ja hyvä niin, sillä Tikolla on tapana spurttailla näin vanhemmitenkin pihamaata rstiin rastiin nähdäkseen, kuka naapureista milloinkin tulee ja menee, ja ihan matala aita ei lyhytjalkaistakaan kaveriamme pidättele.

Televisio haukututtaa, auto ihastuttaa

Tikon erityisominaisuus on se, että se tunnistaa koiran, piirretyn koirahahmon ja hevosen televisioruudusta aina. Oli hahmo sitten äänessä tai äänetön, saa se Tikossa aikaan haukkumisreaktion.

Toinen mopsimme ei telkkarin koirista ja hevosista piittaa pätkääkään, mutta Tikon tarve pitää nämä nelijalkaiset tv-ruudun sisäpuolella on tullut meille selväksi. Mystistä.

Ehkä erikoisominaisuutena voisi pitää myös Tikon seikkailijan luonnetta. Kun toinen kaverimme jänistää laitureita, veneitä ja hakeutuu autossakin mieluusti nukkumaan, on Tiko vesillä ja veneissä kuin Lasse Laivakoira konsanaan.

Ja autoilu, se se vasta hurmaavaa onkin. Isäntänsä kaverina Tiko istuu pitkät matkat pakettiauton penkillä kuono kohti menosuuntaa ja vaikka kuinka uni meinasi hiipiä ruskeisiin silmänpompuloihin, se sinnittelee ja sinnittelee, kunnes saa komennon käydä nukkumaan.

Rakas lapsi saa monta lempinimiä

Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja niin on meidän Tikollakin. Kohta kuusivuotisen tuttavuutemma aikana Tikosta on tullut Tiksu, Tiffe, Tiffukka ja yksinkertaisesti Kulta ja Rakas.

Tiko ei jätä ketään yksin. Jos joku laumastamme kaipaa saunakaveria, on Tiko kakkoslauteella omalla paikallaan valmiina löylyseuraksi. Lempeä lämpö, ah ihanaa, sillä lempeä ja lämmin on myös Tikon sydän."

Rakkaudella,
emäntänsä Johanna Paananen

Kerro sinäkin oman koirasi tarina. Tai tunnetko jonkun muun koiran, joka tekee esimerkiksi jotain tärkeää työtä?
Ohjeet löydät tästä linkistä.

Täältä löydät myös Tessan tarinan.

Ja lue myös Oivan tarina.

Poimimme Kodin Kuvalehden lukijoiden lähettämistä kuvista kolme toimituksen suosikkia. Valitse niistä kaunein!

Äänestäminen tapahtuu klikkaamalla kuvan alla olevaa sinistä ympyrää.


 

Olen nelikymppinen nainen, enkä kelpaa miehille.

Olen nelikymppinen nainen, joka on itkenyt teini-iästä saakka monet itkut siksi, ettei kelpaa.

Aika ei ole tuonut asiaan helpotusta, sillä edes kuusikymppiselle miehelle ei kelpaa kuin hoikka, viimeisen päälle meikattu ja laitettu kolmekymppinen. Näillä miehillä itsellään on kyllä mahaa, kaljua ja huonoja hampaita.

Ylijäämänainen

Kyllä kelpaa

Lukijan kirje: Miehille kelpaa vain hoikka ja nuori

Tuo nyt ei pidä paikkaansa...ainakaan minun kohdallani. Olen noin viiskymppinen parikymmentä ylimääräistä kiloani ylpeästi kantava sinkkunainen, joka sää hätistellä miehiä pois kimpustaan - myös niitä varattuja miehiä, joilla on kotona sellainen nainen, jonka vain väität kelpaavan. Moni mies on päinvastoin sanonut, että on ihanaa tuntea käsissään pehmeys eikä luisevat luut - ja ei ole ollut merkitystä sillä, onko mies kolme-, neli-, viisi-, vai kuusikymppinen. Voisiko nyt olla niin, että...
Lue kommentti
Veerailija

Lukijan kirje: Miehille kelpaa vain hoikka ja nuori

No eipäs nyt taas yleistetä. Itse olen ainakin kelvannut vaikka olen ylipainoinen ja jos en kelpaa tällaisena kuin olen, niin ei se mies ole ollut mun arvoiseni. Mielummin yksin kuin miehen kanssa joka ei hyväksy sua omana itsenä. Kun onhan niitä sellaisiakin miehiä jotka painostavat naista pudottamaan painoa, meikkaamaan enemmän jne. Nuo kun on asioita jotka nainen päättää itse, ei se puoliso. Jos ei kelpaa, niin painelkoot sinne missä pippuri kasvaa. Itse olen 37-vuotias ja olen naimisissa 53...
Lue kommentti

Ensin minut otettiin rakkaudella vastaan, mutta kun oli sisällä yhteisössä, alettiin ladella vaatimuksia.

Olen viimeinkin pääsemässä eroon eräästä niin sanotusta kristillisestä yhteisöstä, mutta prosessi on ollut vaikea.

Ensin minut otettiin rakkaudella vastaan, mutta kun olin päässyt sisäpuolelle, alettiin ladella vaatimuksia, mitä saa tehdä ja mitä ei. Misään muussa seurakunnassa ei esimerkiksi saanut käydä, koska niissä oli väärää oppia. Yhteisö halusi sitoa itseensä, eikä se ollut enää rakkautta.

Yhteisössä vaadittiin myös, että pitäisi noudattaa tiettyä ruokavaliota. Kahvia ei olisi saanut nauttia ollenkaan. Itse join kahvia, enkä tehnyt sitä salassa, vaan se tiedettiin seurakunnassa, ja minulle toistettiin, että kahvista pitää päästä eroon.

Erään kerran vastasin, että jätän kahvin heti, kun joku näyttää minulle Raamatusta kohdan, jossa lukee Älä juo kahvia. Siihen ei kukaan ei vastannut mitään, mutta sen jälkeen olin mustalla listalla, koska olin hankala.

Kun erosin kyseisestä yhteisöstä, sain kadotustuomioita. Onneksi löysin uuden seurakunnan, joka on aivan ihana ja ymmärtäväinen. Silti on ollut vaikea päästä eroon noista kadotuksella pelotteluista. Miten voin parhaiten päästä eroon vanhan yhteisön aiheuttamista traumoista?

Katja

Vierailija

Lukijan kirje: Pääsin eroon ahdistavasta yhteisöstä

Katja, meitä ja yhteisöjä on monenlaisia. Onneksi kaikki eivät ole yhtä tiukkoja, kuten itsekin sanoit. On hyvä, että pidit oman linjasi. Raamattu on siinä aivan hyvä ohjenuora. Kahvinkin suhteen (hymy). Seuraknnat antavat meille monelle tukea ja rohkaisua. Ja auttavat vaikeiden asioiden ja aikojen yli elämässä. Mutta jostain syystä joissain seurakunnissa lakihenkisyys ja kontrolli jyräävät alkuperäisen armon sanoman. Ilmeisesti homma oli yhtä inhimillistä jo alkuseurakunnassa. Siksi myös...
Lue kommentti
Vierailija

Lukijan kirje: Pääsin eroon ahdistavasta yhteisöstä

Historia osoittaa, että me ihmiset pystymme kääntämään minkä tahansa hyvänkin asian ja aatteen palvelemaan omia vääriä päämääriä, esimerkiksi omaa vallanhimoa. Vallanhimo, ahneus ja kateus ovat syövän kaltaisia. Niihin lankeavat kaikki ennen pitkää, jos tulee tilaisuuss. Uskonnollisissa yhteisöissä valta yli toisen ihmisen on vienyt turmioon monta alun alkaen hyvää tarkoittavaa liikettä.
Lue kommentti

Miksei kukaan enää ota minua sydänystäväksi, kuten nuorena? Vika on ilmeisesti täysin minussa. Miten muuttua taas näkyväksi?

Muutin yli kymmenen vuotta sitten toiselle paikkakunnalle miehen perässä. Ystävät jäivät, ja jotkut heistä muuttivat itsekin kauemmas.

Nykyisin näen kahta ystävääni enää kerran kuussa, jos silloinkaan. Välimatkaa on liikaa. Sekin vaikuttaa, että toinen elää kiireistä lapsiperhearkea ja toinen aloitti seurustelun. Seurani ei kelpaa enää.

Huomaan olevani tylsä ja tylsistynyt. Elämästäni puuttuu särmä. Olen kotona lapsen kanssa, elämä pyörii mahtavan tytöntyllerön ympärillä, mutta se ei riitä elämän sisällöksi. Haluaisin ystävän, joka soittaisi, että nyt mennään, haen sinut kohta, ole valmiina.

Kukaan ei enää soita minulle eikä tule apuun, kun uppoan jälleen oman kuoreni sisään. Olen näkymätön niille, joiden haluaisin näkevän minut.

Mitä voin tehdä? Yritän ystävystyä ihmisten kanssa, mutta turhaan. Miksei kukaan enää ota minua sydänystäväksi, kuten nuorena? Vika on ilmeisesti täysin minussa. Miten muuttua taas näkyväksi?

Koo

Arja - Kodin Kuvalehti
Seuraa 
Liittynyt12.8.2014

Lukijan kirje: Miksen enää kelpaa?

Hei Ninna, kiitos kun kirjoitit ja rohkaisit viestin lähettäjää. Voisikohan vapaaehtoistyö jossain olla yksi sellainen tapa, jonka kautta voisit löytää ystäviä? On paljon sellaisia ihmisiä, jotka arvostaisivat kovasti esimerkiksi vapaaehtoistyöntekijää seurakseen, nuoria ja vanhoja. Joskus myös harrastuksista löytyy ystäviä tai vaikka ei ihan läheiseksi tulevia, kuitenkin kivaa seuraa. Hyvää jatkoa sinulle, koskaan ei tiedä, mitä elämässä vielä tapahtuu!
Lue kommentti