Kerro sinäkin oman koirasi tarina!
Tessan emo on lhasa apso ja isä mopsi. Amerikassa sekoitus on nimeltään pughasa.

Tessa on emännälleen Ninalle ainoa lapsi. Sen paras ominaisuus on lohduttaminen.
”Ilman Tessaa olisin varmaankin edelleen todella masentunut. Tessa on ollut minulle parasta toimintaterapiaa ikinä”, Nina kertoo koiransa tarinassa.

Lähetä sinäkin meille oman koirasi tarina!
Tai tunnetko jonkun muun sankarikoiran, joka auttaa ihmisiä, toimii vaikkapa pelastustehtävissä tai jonka tarina muuten ansaitsee tulla julkaistuksi?

Tässä Tessan synttärien sekä juuri olleen koiranpäivän kunniaksi:

Tessan tarina

”Tessa syntyi 26.4.2012. Eli nyt vietämme 2-vuotissynttäreitä. Sen emo on tuhkanharmaa lhasa apso ja isä musta mopsi. Silti siitä tuli tällainen kullanvaalea.

Tessa on minulle lapsettomalle ainoa 'lapsi'. Sen paras ominaisuus on lohduttaminen. Sen se osaa todella hyvin. Pienikin alavireisyys katoaa, kun tämä karvainen terapeutti katsoo hellästi. Kuten kuvassa.

Toimintaterapiaa ja selkeät rajat

Hankin koiran, jotta se veisi minut ulos. Ilman sitä olisin varmaankin edelleen todella masentunut. Tessa on ollut minulle parasta toimintaterapiaa ikinä. Sen kautta olen saanut otetta elämääni ja opetellut rajojen vetoa. Tämä koira kyllä ottaa pomon paikan, jos sen sille antaa.

Ulkona se viihtyisi kaiket päivät, etenkin kesällä. Pennusta asti se on kirmannut kangasmetsässä ja siksi se nauttii siitä yli kaiken.

Vesisateessa se ei viihdy. Jos tassu kastuu lätäkössä, se nostaa katseensa inhoten. Mutta sitten järvestä se ei tulisi pois kuin tuoksuvan lihapalan houkuttelemana.

Kuin ballerina

Hauska erityispiirre Tessalla on se, että se vetää vasemman takajalan taakse aivan suoraksi aina, kun joku toinen koira haistelee sitä mahan alta.

Vaaleanpunaisen valjaan kanssa se muistuttaa ihan ballerinaa. Reaktio lienee jokin hermostollinen, koska se syntyi sterilisaatioleikkauksen jälkeen. Saan itsekin tuon reaktion aikaiseksi rapsuttamalla sitä nivusista.

Tämä koira ei hauku, ja koiralelut ovat liian helppoja

Tessa ei turhia hauku. Se murisee kyllä, kun joku liikkuu rapussa. Naapurin koirien haukunta ei ole saanut sitä haukkumaan mukana.

Sen sijaan sillä on mielenkiintoinen keskusteluäänien skaala. Kimakoita kiljahduksia, uikutus, murahtelua ja huokaisuja.

Hiljalleen olen oppinut tietämään, mitä se milloinkin haluaa. Se ilmoittaa jopa sen, milloin vietän liikaa aikaa netissä :D.

Koiratehtailu on väärin

Eniten kuultu kommentti Tessasta on: 'Onpa söpö. Mistä tuommoisia saa?'

Valitettavasti tämä koira on saatu aikaan tehtailemalla. Asia selvisi minulle vasta jälkikäteen. Siksi toivoisinkin, että tästä sekoituksesta tehtäisiin ihan virallinen rotu. Amerikassa tämä sekoitus on nimeltään pughasa.”

Nina Vitikainen

Kerro sinäkin oman koirasi tarina. Tai tunnetko jonkun muun koiran, joka tekee esimerkiksi jotain tärkeää työtä?
Ohjeet löydät tästä linkistä.

Lue myös valloittavan Tikon tarina.

Ja täältä löydät Oivan tarinan.

Poimimme Kodin Kuvalehden lukijoiden lähettämistä kuvista kolme toimituksen suosikkia. Valitse niistä kaunein!

Äänestäminen tapahtuu klikkaamalla kuvan alla olevaa sinistä ympyrää.


 

Olen nelikymppinen nainen, enkä kelpaa miehille.

Olen nelikymppinen nainen, joka on itkenyt teini-iästä saakka monet itkut siksi, ettei kelpaa.

Aika ei ole tuonut asiaan helpotusta, sillä edes kuusikymppiselle miehelle ei kelpaa kuin hoikka, viimeisen päälle meikattu ja laitettu kolmekymppinen. Näillä miehillä itsellään on kyllä mahaa, kaljua ja huonoja hampaita.

Ylijäämänainen

Kyllä kelpaa

Lukijan kirje: Miehille kelpaa vain hoikka ja nuori

Tuo nyt ei pidä paikkaansa...ainakaan minun kohdallani. Olen noin viiskymppinen parikymmentä ylimääräistä kiloani ylpeästi kantava sinkkunainen, joka sää hätistellä miehiä pois kimpustaan - myös niitä varattuja miehiä, joilla on kotona sellainen nainen, jonka vain väität kelpaavan. Moni mies on päinvastoin sanonut, että on ihanaa tuntea käsissään pehmeys eikä luisevat luut - ja ei ole ollut merkitystä sillä, onko mies kolme-, neli-, viisi-, vai kuusikymppinen. Voisiko nyt olla niin, että...
Lue kommentti
Veerailija

Lukijan kirje: Miehille kelpaa vain hoikka ja nuori

No eipäs nyt taas yleistetä. Itse olen ainakin kelvannut vaikka olen ylipainoinen ja jos en kelpaa tällaisena kuin olen, niin ei se mies ole ollut mun arvoiseni. Mielummin yksin kuin miehen kanssa joka ei hyväksy sua omana itsenä. Kun onhan niitä sellaisiakin miehiä jotka painostavat naista pudottamaan painoa, meikkaamaan enemmän jne. Nuo kun on asioita jotka nainen päättää itse, ei se puoliso. Jos ei kelpaa, niin painelkoot sinne missä pippuri kasvaa. Itse olen 37-vuotias ja olen naimisissa 53...
Lue kommentti

Ensin minut otettiin rakkaudella vastaan, mutta kun oli sisällä yhteisössä, alettiin ladella vaatimuksia.

Olen viimeinkin pääsemässä eroon eräästä niin sanotusta kristillisestä yhteisöstä, mutta prosessi on ollut vaikea.

Ensin minut otettiin rakkaudella vastaan, mutta kun olin päässyt sisäpuolelle, alettiin ladella vaatimuksia, mitä saa tehdä ja mitä ei. Misään muussa seurakunnassa ei esimerkiksi saanut käydä, koska niissä oli väärää oppia. Yhteisö halusi sitoa itseensä, eikä se ollut enää rakkautta.

Yhteisössä vaadittiin myös, että pitäisi noudattaa tiettyä ruokavaliota. Kahvia ei olisi saanut nauttia ollenkaan. Itse join kahvia, enkä tehnyt sitä salassa, vaan se tiedettiin seurakunnassa, ja minulle toistettiin, että kahvista pitää päästä eroon.

Erään kerran vastasin, että jätän kahvin heti, kun joku näyttää minulle Raamatusta kohdan, jossa lukee Älä juo kahvia. Siihen ei kukaan ei vastannut mitään, mutta sen jälkeen olin mustalla listalla, koska olin hankala.

Kun erosin kyseisestä yhteisöstä, sain kadotustuomioita. Onneksi löysin uuden seurakunnan, joka on aivan ihana ja ymmärtäväinen. Silti on ollut vaikea päästä eroon noista kadotuksella pelotteluista. Miten voin parhaiten päästä eroon vanhan yhteisön aiheuttamista traumoista?

Katja

Vierailija

Lukijan kirje: Pääsin eroon ahdistavasta yhteisöstä

Katja, meitä ja yhteisöjä on monenlaisia. Onneksi kaikki eivät ole yhtä tiukkoja, kuten itsekin sanoit. On hyvä, että pidit oman linjasi. Raamattu on siinä aivan hyvä ohjenuora. Kahvinkin suhteen (hymy). Seuraknnat antavat meille monelle tukea ja rohkaisua. Ja auttavat vaikeiden asioiden ja aikojen yli elämässä. Mutta jostain syystä joissain seurakunnissa lakihenkisyys ja kontrolli jyräävät alkuperäisen armon sanoman. Ilmeisesti homma oli yhtä inhimillistä jo alkuseurakunnassa. Siksi myös...
Lue kommentti

Miksei kukaan enää ota minua sydänystäväksi, kuten nuorena? Vika on ilmeisesti täysin minussa. Miten muuttua taas näkyväksi?

Muutin yli kymmenen vuotta sitten toiselle paikkakunnalle miehen perässä. Ystävät jäivät, ja jotkut heistä muuttivat itsekin kauemmas.

Nykyisin näen kahta ystävääni enää kerran kuussa, jos silloinkaan. Välimatkaa on liikaa. Sekin vaikuttaa, että toinen elää kiireistä lapsiperhearkea ja toinen aloitti seurustelun. Seurani ei kelpaa enää.

Huomaan olevani tylsä ja tylsistynyt. Elämästäni puuttuu särmä. Olen kotona lapsen kanssa, elämä pyörii mahtavan tytöntyllerön ympärillä, mutta se ei riitä elämän sisällöksi. Haluaisin ystävän, joka soittaisi, että nyt mennään, haen sinut kohta, ole valmiina.

Kukaan ei enää soita minulle eikä tule apuun, kun uppoan jälleen oman kuoreni sisään. Olen näkymätön niille, joiden haluaisin näkevän minut.

Mitä voin tehdä? Yritän ystävystyä ihmisten kanssa, mutta turhaan. Miksei kukaan enää ota minua sydänystäväksi, kuten nuorena? Vika on ilmeisesti täysin minussa. Miten muuttua taas näkyväksi?

Koo

Arja - Kodin Kuvalehti
Seuraa 
Liittynyt12.8.2014

Lukijan kirje: Miksen enää kelpaa?

Hei Ninna, kiitos kun kirjoitit ja rohkaisit viestin lähettäjää. Voisikohan vapaaehtoistyö jossain olla yksi sellainen tapa, jonka kautta voisit löytää ystäviä? On paljon sellaisia ihmisiä, jotka arvostaisivat kovasti esimerkiksi vapaaehtoistyöntekijää seurakseen, nuoria ja vanhoja. Joskus myös harrastuksista löytyy ystäviä tai vaikka ei ihan läheiseksi tulevia, kuitenkin kivaa seuraa. Hyvää jatkoa sinulle, koskaan ei tiedä, mitä elämässä vielä tapahtuu!
Lue kommentti