Täältä löydät vastaukset useimpiin lukijoiden blogeja koskeviin kysymyksiin. Artikkeli täydentyy jatkuvasti.

Rajoittaako KK jotenkin lukijoiden blogien aihepiirejä?

Ei, mutta rasistiset tai muuta vihapuhetta sisältävät blogit saavat häädön. Jos havaitset tällaista aineistoa, kerro siitä tässä. KK haluaa olla rakentavan keskustelun areena. 

Miten siirrän vanhan blogini KK:n alustalle?

Valitettavasti se täytyy toistaiseksi tehdä käsin kopioimalla jokainen artikkeli.  Jos vanhassa blogissasi on paljon materiaalia, kannattaa ehkä vain laittaa uuteen blogiin linkki vanhaan.

Olen luonut blogin, mutta sitä ei näe etusivun Blogiyhteisö-listauksessa. Miksi ei?

Listauksessa näkyvät vain ne bloggaajat, jotka ovat ladanneet itselleen profiilikuvan. Ohjeet löydät täältä.

Saitti tökkii enkä näe kaikkia kuvia. Mistä on kyse?

Kokeile vaihtaa selainta. Chrome, Firefox ja Safari toimivat hyvin, mutta IE-selaimen vanhat versiot kiukuttelevat joskus.

Miten pääkuva lisätään postaukseen?

Klikkaa Media-kentästä turkoosia Selaa-nappulaa.

Ruudulle avautuu Tiedoston nimi -kenttä. Raahaa kuvatiedosto siihen tai lataa se Lisää tiedostoja -nappulasta. 

Paina lopuksi Seuraava-nappulaa.

Valmis!

Miten kuva lisätään tekstin joukkoon?

Kuten yllä, mutta aloita klikkaamalla Sisältö-ruudun ylälaidassa olevaa maisemakuvaa.

Iik! Kuvat ovat valtavia. Miten saan niitä pienennettyä?

Mitään varsinaista syytä kuvan koon muuttamiseen ei ole, sillä KK:n saitti on responsiivinen. Se tarkoittaa, että pöytäkoneen näytöllä jättimäiseltä näyttävä kuva skaalautuu automaattisesti kännykän näytön kokoiseksi. Yleisimmin saittia luetaan mobiilista eli puhelimella tai tabletilla. Se, miltä blogisi näyttää puhelimessa, on siis tärkeämpi kuin se, miltä se näyttää tietokoneen ruudulla.

Jos kuitenkin haluat muuttaa kuvan kokoa, se on mahdollista (tämä ei vielä koske pääkuvaa vaan tekstin joukossa olevia kuvia). Toimi näin.

  1. Lisää kuva postaukseen.
  2. Klikkaa kuvaa hiiren oikealla näppäimellä. Eteesi avautuu valikko. Valitse siitä Image Properties.
  3. Eteesi avautuu Image Properties -työkalulaatikko (kuvaliite blogikuva-2). Muuta kuvan leveyttä (Width) tai korkeutta (Height) tai molempia. Jos haluat säilyttää alkuperäisen kuvan mittasuhteet, klikkaa lukon kuvaa (sen pitää olla kiinni, jotta mittasuhteet eivät muutu) ja muuta vain joko leveyttä tai korkeutta.
  4. Paina OK.

Miten teen kuvaani kuvatekstin?

Avaa Image Properties -työkalulaatikko kuten yllä neuvotaan. Kirjoita kuvateksti Alternative Text -kohtaan. Paina OK.

Kuvateksti ei näy postauksessa ennen kuin olet julkaissut sen,  mutta voit milloin tahansa muokata sitä. Avaat vain Image Properties -laatikon ja naputat. Muista tallentaa!

En halua postauksiini kuvia. Onko niitä pakko laittaa?

Ei.  Ellet halua postaukseesi kuvaa, postausten listassa näkyy tekstin alku. Voit myös lisätä kuvan, joka näkyy vain listauksessa, mutta ei  itse postauksessa. Lisää pääkuva kuten yllä neuvotaan ja ruksaa sen jälkeen kohta Piilota pääkuva bloginäkymässä. Silloin pääkuva näkyy vain listauksessa.

Olen liittänyt blogiini kuvan, mutta se ei näy blogilistauksessa. Miksi ei? 

Todennäköisesti olet lisännyt sen tekstikenttään. Lisää pääkuva Media-kentästä (merkitty alakuvassa keltaisella). Silloin se tulee näkyviin blogilistauksissa.

Muut kuvat voit sijoittaa tekstin joukkoon. Huom! Älä raahaa niitä, vaikka se jollakin selaimilla onnistuukin. Varmimmin kuvan lisäys onnistuu ylärivin kuvakkeesta (merkitty alakuvassa keltaisella).

Olen lisännyt postaukseeni kuvan, mutta se ei näy postauksessa. Miksi?

Olet todennäköisesti ruksannut kohda Piilota pääkuva bloginäkymässä (katso edellinen vastaus). Silloin kuva ei näy postauksessa vaan vain blogilistauksessa. Ota ruksi pois ja talleta postaus. Nyt kuvan pitäisi näkyä.

Lisäsin postaukseen monta kuvaa, mutta niistä näkyy vain yksi. Missä vika?

Olet todennäköisesti lisännyt ne kaikki pääkuvan paikalle. Silloin niistä muodostuu kuvakaruselli (katso esimerkki tästä). Kuvakaruselli voi olla kiva elementti, joten ongelmaa ei välttämättä ole.

Jos kuitenkin haluat, että kuvat ovat tekstin seassa ja alekkain, lisää vain yksi kuva pääkuvaksi Media-laatikosta ja loput yllä olevan ohjeen mukaan.

Löysin netistä tosi hyvän kuvan, joka sopisi postaukseeni täydellisesti. Voinko käyttää sitä?

Et ilman kuvan ottajan lupaa etkä lähdettä mainitsematta. Varminta on käyttää vain omia kuvia. Välttämättä postaus ei tarvitse kuvaa lainkaan. Katso ohje yllä.

Miten sijoitan postaukseeni videon?

Lataa videosi ensin YouTubeen. Klikkaa sitten videon alla näkyvää Jaa-toimintoa ja valitse sitten Upota. Kopioi siitä pitkä embed-koodi (kuvassa keltaisella).

Mene sitten postaukseesi siihen kohtaan, mihin haluat videon sijoittaa, ja klikkaa tekstilaatikon yläpalkissa olevaa filminpätkän näköistä ikonia (Embed Media). Eteesi avautuu laatikko. Sijoita YouTubesta kopioimasi koodi siihen ja paina OK. Valmis! (Kuvasta näet sekä latauskohdat että sen, miltä upotettu video näyttää.)

Muista, että videoita koskevat samat tekijänoikeussäännöt kuin kuviakin.

Mikseivät lukijat kommentoi?

Ethän ole ruksannut blogia luodessasi käyttöön toimintoa Esimoderointi päällä ja sitten unohtanut käydä hyväksymässä kommentit? Tarkista asia blogin asetuksista.

Lähtökohtaisesti kannattaa sallia kommentointi. Jos saat asiatonta palautetta, voit aina käydä laittamassa esimoderoinnin päälle.

Sekin kannattaa muistaa, että vain hyvin pieni osa (joidenkin arvioiden mukaan alle prosentti) lukijoista kommentoi. Älä siis masennu, vaikkei kommentteja tulisi. Se ei tarkoita, ettei blogiasi lueta.

Kirjoitin blogipostauksen ja tallensin sen, mutta se hävisi taivaan tuuliin. Mistä voin etsiä sitä?

Profiilikuvasi alla on lista toimenpiteistä (katso kuva alla). Valitse Blogikirjoitukset ja saat näkyviin listan kaikista postauksistasi ja pääset muokkaamaan niitä.

Ellei postaus löydy sieltä, olet todennäköisesti sittenkin unohtanut tallentaa sen.

Julkaisin postauksen, jota nyt kadun. Mitä teen?

Virheet kannattaa aina korjata! Etsi postaus Blogikirjoitukset-valikosta ja muokaa sitä. On hyvän tavan mukaista kertoa muokkauksesta postauksen lopussa. 

Jos haluat kokonaan poistaa postauksen, valitse taas Blogikirjoitukset, avaa postaus ja valitse oikeasta alanurkasta löytyvä Poista-toiminto. Poistoa ei voi perua, joten olethan varma asiastasi!

Miten saan itselleni viestin blogiini tulleista kommenteista?

Saat siitä automaattisesti meilin sähköpostiosoitteeseen, jota käytit rekisteröityessäsi. Kommentit (ja postauksesi) kertyvät myös Oma käyttäjätilini -sivulle (löydät sen ihmisen pään näköistä ikonia klikkamalla).

Oho! Blogiini on kertynyt miljoona tagia, mikä näyttää hölmöltä. Miten saan niitä harvennettua?

Ikävä kyllä vain poistamalla niitä yhdestä postauksesta kerrallaan. Sori!

Yritän jakaa postaustani Facebookissa, mutta saan tulokseksi vain tekstin, jonka mukaan "sivu on salainen, poistettu tai vain tietyn ryhmän käytössä."

Joskus linkki pitää ikävä kyllä niin sanotusti puhdistaa. Se tapahtuu näin: Kopioi linkki tänne (toimii FB:ssä, joten sinun pitää olla kirjautuneena sinne), paina Fetch new scrape information ja kopioi linkki sen jälkeen saitille.

Muutin mieltäni enkä haluakaan pitää blogia. Miten saan luomani blogin poistettua?

Luodun blogin voi poistaa vain ylläpito. Lähetä viesti toimitukselle tästä

Mistä näen blogini kävijämäärät?

Suuntaa-antavan tiedon kävijöistä saat Blogikirjoitukset-listasta, jossa jokaisen kirjoituksen kohdalla on Katseluita-luku, joka kertoo postauksen lukijamäärän.  Mittari ei valitettavasti ole ihan reaaliaikainen. Lukemaan kertyvät postauksen sivulataukset 12 viimeksi kuluneen kuukauden ajalta (tai siitä lähtien, kun postaus on julkaistu, jos se on uudempi).

Näen postaukseni, mutta muut eivät. Mistä on kyse?

Onko postauksen pohja vaaleanpunainen? Se tarkoittaa, että olet tallentanut postauksen, mutta unohtanut julkaista sen. Käy Julkaisutiedoissa ruksimassa postaus julkaistuksi. Muista tallentaa lopuksi! 

Mikä ero on Tallenna ja jatka- ja Tallenna-nappuloilla?

Käytä Tallenna ja jatka -vaihtoehtoa silloin, kun haluat vain tehdä välitallennuksen ja jatkaa postauksen muokkaamista. Kun valitset Tallenna-vaihtoehdon, näet miltä postaus näyttää.

Miten ajastan postauksen?

Mene Ajastusvaihtoehdot-valikkoon, valitse sieltä haluamasi päivä ja aika ja tallenna. 

Voinko perustaa blogilleni oman Facebook-ryhmän?

Tietysti! Se on jopa suositeltavaa. Jaa postauksiasi myös omassa Facebookissasi. Mitä useampi saa tiedon blogistasi, sitä enemmän lukijoita saat.

Miten saan postauksiani esille Kodin Kuvalehden Facebook-ryhmässä?

Tekemällä hyvää sisältöä. Toimitus seuraa blogiyhteisöä aktiivisesti ja valitsee postaukset, joita promoamme Facebookissa.

Lue myös tämä:

Näin perustat blogin!

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Kirjoita kysymyksesi kommenttikenttään alla tai lähetä sähköpostia.

KK palkitsee viikoittain yhden nettijuttua kommentoineen kirjoittajan. Tällä kertaa palkittiin kirjoittaja, joka kertoi mielipiteensä naisen kiloista ja miesten huomiosta.

Viikon lukijakommentin kirjoittaja otti kantaa Ihmisten kesken -palstan lukijakirjeeseen "Miehille kelpaa vain hoikka ja nuori".

Näin kirjoittaja kommentoi juttua:

"Voin sanoa jotain ihan muuta. Olen yli viisikymppinen, kurvit kohdallaan.

Toki minulla on hyvät geenit ja sana palautetta siitä, että olen huomattavasti nuoremman näköinen kuin ikäni on. Ja vientiä on - ja ihan fiksujen miesten aloitteesta.

Mutta: olen todella sinut itseni ja kilojeni kanssa. Voin esiintyä miehen edessä ihan saunapuhtaana - ilman "häpeilemistä". Elämänkokemus ja sitä kautta tullut itsevarmuus on miesten mieleen.

Kun nainen on sinut itsensä kanssa, hän on parisuhteessa parhaimmillaan."

Millaisia kokemuksia sinulla on? Kerro se kommenttikentässä.

Jokaista KK:n nettijuttua voi kommentoida, mutta palkinnon voimme toimittaa vain yhteystietonsa jättäneille kirjoittajille.

52 v ja itse kilonsa kantava

Viikon lukijakommentti: "Olen kurvikas ja vientiä riittää"

Kysyntää riittää varmasti... mutta ketä aikuista "isoa" naista kiinnostaa varattujen miesten, itseä 20 vuotta vanhempien, nuorten poikien ja auervaarojen huomio. Se aika on jo mennyt, kun oli hienoa kun oli "vientiä" ja sitä riitti aikansa. Viisikymppinen kaipaisi enemmän sitä sitoutumista ja arjen jakamista toisen kanssa. Elämää yhdessä kaikki sen tuomat asiat vastaanottaen. Näistä "vienninedistäjistä" ei siihen pidemmän päälle ole. Kilojen lisäksi ongelma on myös kun korvien välissä on liikaa.
Lue kommentti
naisenmitta90

Viikon lukijakommentti: "Olen kurvikas ja vientiä riittää"

Eipä se asia ole näin vain kypsään ikään ehtineillä leideillä. Itse olen ollut pluskokoinen koko ikäni, eikä viennin määrässä ollut mitään vikaa kun baari-ikään ehti. Kyllä itsensä rohkeasti kantava nainen löytää seuransa, olipa iässä ja koossa missähyvänsä. Ei se minulta koskaan ollut pois että joku tykkäsi hoikemmasta, fiksuja ja hyvän näköisiä miehiä riitti. Riitti jopa ihan perheen perustamiseen saakka, eikä vaan sänkyä lämmittämään.
Lue kommentti

Poimimme Kodin Kuvalehden lukijoiden lähettämistä kuvista kolme toimituksen suosikkia. Valitse niistä kaunein!

Äänestäminen tapahtuu klikkaamalla kuvan alla olevaa sinistä ympyrää.


 

Olen nelikymppinen nainen, enkä kelpaa miehille.

Olen nelikymppinen nainen, joka on itkenyt teini-iästä saakka monet itkut siksi, ettei kelpaa.

Aika ei ole tuonut asiaan helpotusta, sillä edes kuusikymppiselle miehelle ei kelpaa kuin hoikka, viimeisen päälle meikattu ja laitettu kolmekymppinen. Näillä miehillä itsellään on kyllä mahaa, kaljua ja huonoja hampaita.

Ylijäämänainen

Kyllä kelpaa

Lukijan kirje: Miehille kelpaa vain hoikka ja nuori

Tuo nyt ei pidä paikkaansa...ainakaan minun kohdallani. Olen noin viiskymppinen parikymmentä ylimääräistä kiloani ylpeästi kantava sinkkunainen, joka sää hätistellä miehiä pois kimpustaan - myös niitä varattuja miehiä, joilla on kotona sellainen nainen, jonka vain väität kelpaavan. Moni mies on päinvastoin sanonut, että on ihanaa tuntea käsissään pehmeys eikä luisevat luut - ja ei ole ollut merkitystä sillä, onko mies kolme-, neli-, viisi-, vai kuusikymppinen. Voisiko nyt olla niin, että...
Lue kommentti
Veerailija

Lukijan kirje: Miehille kelpaa vain hoikka ja nuori

No eipäs nyt taas yleistetä. Itse olen ainakin kelvannut vaikka olen ylipainoinen ja jos en kelpaa tällaisena kuin olen, niin ei se mies ole ollut mun arvoiseni. Mielummin yksin kuin miehen kanssa joka ei hyväksy sua omana itsenä. Kun onhan niitä sellaisiakin miehiä jotka painostavat naista pudottamaan painoa, meikkaamaan enemmän jne. Nuo kun on asioita jotka nainen päättää itse, ei se puoliso. Jos ei kelpaa, niin painelkoot sinne missä pippuri kasvaa. Itse olen 37-vuotias ja olen naimisissa 53...
Lue kommentti

Ensin minut otettiin rakkaudella vastaan, mutta kun oli sisällä yhteisössä, alettiin ladella vaatimuksia.

Olen viimeinkin pääsemässä eroon eräästä niin sanotusta kristillisestä yhteisöstä, mutta prosessi on ollut vaikea.

Ensin minut otettiin rakkaudella vastaan, mutta kun olin päässyt sisäpuolelle, alettiin ladella vaatimuksia, mitä saa tehdä ja mitä ei. Misään muussa seurakunnassa ei esimerkiksi saanut käydä, koska niissä oli väärää oppia. Yhteisö halusi sitoa itseensä, eikä se ollut enää rakkautta.

Yhteisössä vaadittiin myös, että pitäisi noudattaa tiettyä ruokavaliota. Kahvia ei olisi saanut nauttia ollenkaan. Itse join kahvia, enkä tehnyt sitä salassa, vaan se tiedettiin seurakunnassa, ja minulle toistettiin, että kahvista pitää päästä eroon.

Erään kerran vastasin, että jätän kahvin heti, kun joku näyttää minulle Raamatusta kohdan, jossa lukee Älä juo kahvia. Siihen ei kukaan ei vastannut mitään, mutta sen jälkeen olin mustalla listalla, koska olin hankala.

Kun erosin kyseisestä yhteisöstä, sain kadotustuomioita. Onneksi löysin uuden seurakunnan, joka on aivan ihana ja ymmärtäväinen. Silti on ollut vaikea päästä eroon noista kadotuksella pelotteluista. Miten voin parhaiten päästä eroon vanhan yhteisön aiheuttamista traumoista?

Katja

Vierailija

Lukijan kirje: Pääsin eroon ahdistavasta yhteisöstä

Katja, meitä ja yhteisöjä on monenlaisia. Onneksi kaikki eivät ole yhtä tiukkoja, kuten itsekin sanoit. On hyvä, että pidit oman linjasi. Raamattu on siinä aivan hyvä ohjenuora. Kahvinkin suhteen (hymy). Seuraknnat antavat meille monelle tukea ja rohkaisua. Ja auttavat vaikeiden asioiden ja aikojen yli elämässä. Mutta jostain syystä joissain seurakunnissa lakihenkisyys ja kontrolli jyräävät alkuperäisen armon sanoman. Ilmeisesti homma oli yhtä inhimillistä jo alkuseurakunnassa. Siksi myös...
Lue kommentti
Vierailija

Lukijan kirje: Pääsin eroon ahdistavasta yhteisöstä

Historia osoittaa, että me ihmiset pystymme kääntämään minkä tahansa hyvänkin asian ja aatteen palvelemaan omia vääriä päämääriä, esimerkiksi omaa vallanhimoa. Vallanhimo, ahneus ja kateus ovat syövän kaltaisia. Niihin lankeavat kaikki ennen pitkää, jos tulee tilaisuuss. Uskonnollisissa yhteisöissä valta yli toisen ihmisen on vienyt turmioon monta alun alkaen hyvää tarkoittavaa liikettä.
Lue kommentti