Muotikuvissamme hymyilevät tällä kertaa puolueiden puheenjohtajat. Päällään heillä on suomalaisia vaatteita – omia tai lainattuja – ja päässään viesti kevään eduskuntavaaleissa äänestäville.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Henna Virkkunen kertoo pukeutuvansa harmaaseen ja mustaan päästä varpaisiin. Tosin hän yrittää päästä tavasta eroon, mutta on kokenut vaikeaksi löytää värikkäitä bisnesvaatteita, jotka istuvat hyvin. Henna käyttää yleensä Andiatan, Muotikuun, Ritva Fallan ja Ril'sin vaatteita. Hän haluaisi käyttää enemmän huiveja, mutta on sitä mieltä, että ne kiristävät ja niissä tulee kuuma. Koruja Henna on oppinut käyttämään vähitellen.

"Tyylini saattaa olla vähän tylsä, mutta se on käytännöllinen. Tässä työssä täytyy ottaa huomioon, että joka päivä voi joutua kameran eteen. Yleensä joutuu kommentoimaan juuri silloin, kun on aamulla ollut kiire ja on huono hiuspäivä", Henna kertoo.

Suomen Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen kertoo nykyään nauttivansa hienosti pukeutumisesta, vaikka pukeutumisen miettiminen viekin paljon aikaa. Aiemmassa työssään lääkärinä Päivin ei tarvinnut miettiä, miltä näyttää. Meikkiä Päivi käyttää yhä hillitysti, mutta hiukset hän laittaa päivittäin. Päivi aloittaakin arkiaamut eduskunnassa laittamalla työhuoneessaan lämpörullat hiuksiin.

"Täysistuntoon laitan siistimmät vaatteet, muuten saatan viettää työpäivän farkuissa. Pukeudun aina fiiliksen mukaan, talvella tummempaan ja kevään tullen kirkkaampiin väreihin. Yleensä ostan Andiatan ja Ril'sin vaatteita. Pidän klassisista aidoista koruista, mutta useimmiten on parempi, kun jättää korut kokonaan pois", Päivi kertoo.

Teksti Satu Helenius, kuvat Jouni Harala

Lisää poliittikkojen vaatteita ja aatteita löydät Kodin Kuvalehdestä 5/2011.