Etsimme Kodin Kuvalehdessä numero 19 rohkeita lukijoita, jotka ovat kouluttautuneet uuteen ammattiin aikuisiällä. Yksi vastaajista oli Ritva Hämäläinen, jonka koko elämä muuttui aikuisopiskelun myötä.

Nyt 50-vuotias Ritva kokee elävänsä elämänsä onnellisinta aikaa. Aikuisopiskelun myötä hän sai uuden asuin- ja työpaikan, uudet työkaverit, ystävät ja harrastukset.

Ritva päätyi vailla koulutusta satunnaisiin pätkätöihin ja oli pettynyt itseensä sekä elämäänsä,mutta uskaltautui vasta muutama vuosi sitten elämänsä ensimmäisen kerran ammatinvalintapsykologin testiin. Psykologilla käynnin jälkeen hän uskaltautui hakemaan liiketalouden perustutkintoon valmistavaan koulutukseen.

Alun jännityksen jälkeen opinnot alkoivat maistua, etenkin kun Ritvan itsetunto koheni hyvin sujuneen työharjoittelun myötä. Nyt hän tekee mieluista työtä ja luennoi uutta esiintymisvarmuutta saaneena aikuiskoulutuksen merkityksestä. Hän kokee saaneensa opiskelusta aivan uuden identiteetin ja haluaa omalla tarinallaan rohkaista muita vaikeassa elämäntilanteessa olevia.

_________________________________________________________

Lue uudesta lehdestä myös:

> Samassa filmissä minä ja Vares  

> Stiina Saaristo kyseenalaistaa ulkonäköihanteet 

> Valitse onnellisuus

_________________________________________________________________________