Britakakku

10-12 palaa

125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 keltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki
3 valkuaista
1½ dl sokeria

Lisäksi
2 dl vispikermaa
sokeria maun mukaan
1 l mansikoita

---

 

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa keltuaiset joukkoon. Lisää jauhot ja leivinjauhe sekä lopuksi maito. Sekoita hyvin. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi.
2. Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa napakaksi vaahdoksi. Levitä vaahto taikinapohjan päälle pellille siten, että se ei yllä aivan taikinareunaan asti.

3. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 20-25 minuuttia. Jäähdytä. Vaahdota kerma sokerin kanssa.

4. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä toiselle puoliskolle ensin reilusti kermavaahtoa. Pilko mansikoita vaahdon päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja koristele päällinen mansikoilla. Tarjoa kakku melko nopeasti täyttämisen jälkeen, ettei marenki muutu vetiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vinkki! Kerman päälle sopivat myös vadelmat. Jos haluat, laita kermavaahdon alle kakkulevylle raparperihilloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla