
Mehevä pohja ja rapeaa marenkia. Vaivattomuudessaan upea britakakku toimii aina, mutta älä anna britan odottaa! Tarjoa kakku heti täyttämisen jälkeen.
Britakakku raparperitäytteellä
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa keltuaiset joukkoon. Lisää jauhot ja leivinjauhe sekä lopuksi maito. Sekoita hyvin. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi.
- Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa napakaksi vaahdoksi. Levitä vaahto taikinapohjan päälle pellille siten, että se ei yllä aivan taikinareunaan asti.
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa 20-25 minuuttia. Jäähdytä. Vaahdota kerma sokerin kanssa.
- Valmista täyte. Leikkaa raparperit viiden sentin pätkiksi. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri. Lisää raparperit, kun sokeri on liuennut. Hauduta raparpereja muutama minuutti ja nosta ne pois liemestä, kun ne ovat hieman pehmenneet. Lohko mansikat.
- Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä pohjalle raparperia, sitten kermavaahtoa ja pilkottuja mansikoita Nosta toinen kakkulevy päälle ja koristele päällinen mansikoilla. Tarjoa kakku melko nopeasti täyttämisen jälkeen, ettei marenki muutu vetiseksi.
Vinkki! Kerman päälle sopivat myös vadelmat. Kakku toimii hyvin myös ilman raparperihilloketta. Laita silloin täytteeksi litra mansikoita.