6 kokonaista mustapippuria
1 tl sormi- eli gourmetsuolaa (esim. Maldon)
1 laakerinlehti
6 kuivattua chilipalkoa (tai maun mukaan)
muutama oksa tuoretta timjamia
3 dl hyvää oliiviöljyä
---
1. Laita pieneen öljypulloon pippurit, suola, laakerinlehti ja chilit. Pujota joukkoon timjaminoksat ja valuta päälle öljy.
2. Anna seoksen maustua valolta suojassa pari viikkoa.
3. Mausteöljyt säilyvät valolta suojattuna viileässä noin vuoden. Jos säilytät oliiviöljyjä
jääkaapissa, muuttuu öljyn rakenne rakeiseksi, mutta palautuu ennalleen huoneenlämmössä.
Vinkki! Chiliöljy maustaa aasialaiset ruuat, se sopii pizzan päälle valutettavaksi tai antamaan mukavan, tulisen poltteen pastaruokiin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Arto Vuohelainen