4 hengelle

500 g haukea ruodottomana fileenä
1–1½ tl merisuolaa
maun mukaan sitruuna- tai valkopippuria
1 keltuainen
1 valkuainen
2 rkl korppujauhoa
2 dl kuohukermaa
silputtua tuoretta tilliä tai persiljaa

---


1. Valmista mureke kylmistä raaka-aineista. Pane kala paloina monitoimikoneen kulhoon ja käytä seos tasaiseksi massaksi. Lisää suola. Nosta kulho viileään puoleksi tunniksi, jotta massa kiinteytyy.

2. Lisää keltuaiset koneen käydessä. Mausta seos valkopippurilla ja lisää halutessasi tillisilppua. Käytä tasaiseksi.

3. Vaahdota valkuaiset ja kääntele lastalla lopuksi murekemassan joukkoon. Kumoa seos leivinpaperilla vuorattuun murekevuokaan, peitä pinta foliolla ja pane vuoka vesihauteessa uuniin.

4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia, kypsäksi ja kiinteäksi. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja rapean salaatin kanssa.

Vinkki! Saat helpon vesihauteen, kun täytät reunallisen uunipellin vedellä ja asetat murekevuoan pellille.

Teksti Marja Samuli, kuva Sami Repo

Kerrosta lasipurkkeihin marjoja, jugurttia ja kaurahiutaleita. Sitten vain purkki kiinni ja aamupala auringossa on valmis. Katso vinkki videolta.

Pakkaa purkkiin keiton raaka-aineet. Kun on aika syödä, kaada vain kuuma vesi päälle. Höyryävä ja tuore keitto on hetkessä valmis. Katso resepti videolta.

Paista vihreät kasvikset rapsakoiksi. Riko joukkoon neljä munaa ja hauduta viisi minuuttia. Katso helpon ja nopean ruuan ohje videolta.

Jugurttia ja munia? Kuulostaa erikoiselta yhdistelmältä, maistuu totaalisen taivaalliselta. Tämä on täydellinen aamiaisruoka viikonloppuun. Katso resepti videolta.