Reseptit

Vau, mikä kasvislasagne! Tähän jää koukkuun

Teksti Kiia Renko Kuva Jukka Rapo Ohje Tiina Jutila / Päivitetty 24.2.2015 |  |  4
herkuttelijan kasvislasagne

Suussa sulavasta lasagnesta löytyy kesäkurpitsaa, paprikaa ja aurinkokuivattua tomaattia. Tuhtia mutta silti myös terveellistä!

6 annosta

  • 250 g lasagnelevyä

Täyte

  • 3 kpl porkkanaa

  • 2 kpl sipulia

  • 1 kpl punaista paprikaa

  • 1 rkl hunajaa

  • 4 kpl valkosipulinkynttä

  • 6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 1 tlk tomaattimurskaa

  • 1 kpl kesäkurpitsaa

  • 1 kpl basilikaruukkua

  • 1 kpl oreganoruukkua

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • suolaa

  • pippuria

Juustokastike

  • 50 g voita

  • 1 dl vehnäjauhoja

  • 6 dl kasvislientä

  • 2 dl kuohukermaa

  • 200 g mozzarellaa raastettuna

  • 1 dl parmesaania

  • suolaa

  • viherpippuria

  • muskottipähkinää

Paista oliiviöljyssä pannulla raastetut porkkanat, silputut sipulit ja pilkottu paprika. Anna pehmetä. Lisää hunaja, murskatut valkosipulit, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska. Anna muhia 5–10 minuuttia. Lisää lopuksi silputut yrtit ja maun mukaan suolaa ja pippuria.

Sulata voi kattilassa. Älä anna ruskistua. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Kiehauta pienellä lämmöllä muutama minuutti. Lisää mozzarellaraaste ja puolet parmesaanista. Anna juustojen sulaa ja sekoita hyvin. Mausta ja nosta pois levyltä.

Voitele lasagnevuoka. Lado pohjalle kasvisseosta ja viipaloi päälle kerros kesäkurpitsasiivuja (noin puolen sentin siivuja). Kaada päälle juustokastiketta ja lado päälle kerros lasagnelevyjä. Toista kerroksittain, kunnes päälimmäiseksi jää kerros lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle juustokastikkeen loppu niin, että levyt peittyvät.

Ripottele päälle loppu parmesaani. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta ruoka uunista ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia foliolla peitettynä.

 

Kokeile myös:

Mehevä munakoisolasagne

Klassinen jauhelihalasagne


Avainsanat





Ilmoita asiaton sisältö

Vau miten hyvää! Viherpippuri oli loppu, korvasin valkopippurilla. Tämä resepti laitetaan ehdottomasti talteen.

[quote author="Vierailija" time="17.02.2014 klo 08:16"]

Vau miten hyvää! Viherpippuri oli loppu, korvasin valkopippurilla. Tämä resepti laitetaan ehdottomasti talteen.

[/quote]
0 0
Ilmoita asiaton sisältö

Tästä tuli heti koko perheen suosikki! Olen tehnyt jo ainakin kolme kertaa, ja aina yhtä hyvää - ja taas listalla viikonlopuksi!

[quote author="Vierailija" time="27.02.2014 klo 11:26"]

Tästä tuli heti koko perheen suosikki! Olen tehnyt jo ainakin kolme kertaa, ja aina yhtä hyvää - ja taas listalla viikonlopuksi!

[/quote]
3 0
Ilmoita asiaton sisältö

Voi ei pähkinää tosi vaarallista esim.minulle viime talvena alkoi 3 pähkinää söin heti alkoi korvia ,suuta kutittaa ja oksettaa.Hirvittävä olo ja sitten alkoi wc:ssä juoksut .Porukat seurasivat vieressä kauhulla pitääkölääkäriin viedä.Muttei tarttenut -vielä.On se kun suklaisiinkin pitää hasselpähkinää laittaa..

[quote author="Vierailija: Petteri" time="24.02.2015 klo 05:31"]

Voi ei pähkinää tosi vaarallista esim.minulle viime talvena alkoi 3 pähkinää söin heti alkoi korvia ,suuta kutittaa ja oksettaa.Hirvittävä olo ja sitten alkoi wc:ssä juoksut .Porukat seurasivat vieressä kauhulla pitääkölääkäriin viedä.Muttei tarttenut -vielä.On se kun suklaisiinkin pitää hasselpähkinää laittaa..

[/quote]
0 2
Lue kaikki kommentit keskusteluista
Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä



Katso myös