Reseptit

Huurrettu lime-kinuskisydän

|  |  1
lime kinuskisydan

10-14 palaa

Pohja
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Limekiisseli
2 dl vettä
1 dl sokeria
2 keltuaista
1½ rkl perunajauhoja
2 limetin mehu ja niiden kuori
ripaus vihreää karamelliväriä

Rahkavaahto
2 dl kuohu- tai vispikermaa
125 g rahkaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g pakastevadelmia
1 dl valmista vadelmahilloa

Kostutus
½ -1 dl kevyesti sokeroitua sitruunamehua

Kuorrutus
100 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia

Reunoille koristeeksi
1 dl kookoshiutaleita
160 g valkosuklaata rouhittuna

---


1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut jauhot. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun sydänvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Kumoa kakku, jäähdytä ja leikkaa pohja kolmeksi (tai halutessasi neljäksi) levyksi.

2. Valmista täytteen kiisseli. Mittaa vesi, sokeri, keltuaiset ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna hautua hetki. Ripottele sokeria pinnalle ja jäähdytä. Mausta kiisseli limeteistä puristetulla mehulla ja raasta joukkoon xx limetin kuori.

3. Vatkaa kiisselin rakenne sileäksi. Lisää ripaus vihreää karamelliväriä. Valmista rahkavaahto. Vaahdota kerma, lisää joukkoon siivilässä valutettu rahka ja sokeri. Tarkista maku ja lisää halutessasi vaniljasokeria. Sekoita jäähtynyt kiisseli rahkavaahtoon. Vatkaa rakenne vatkaimella sileäksi ja laita vaahto hetkeksi jääkaappiin.

4. Sulata vadelmat sulatusteholla mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon vadelmahillo. Kostuta kakkulevyt kevyesti sitruunamehulla. Levitä kahdelle kakkulevylle ensin vadelmahilloa ja sitten limevaahtoa. Kokoa kakku.

5. Laita kakku jääkaappiin vetäytymään. Parhaimmalta kakku maistuu, kun se saa olla jääkaapissa useamman tunnin ennen tarjoilua. Jos ehdit valmistaa kakun jo edellisenä päivänä, vuoraa valmistusvuoka tuorekelmulla, kokoa kakku vuokaan ja säilytä kakku vuoassa jääkaapissa.

6. Kuorruta kakku vasta vähän ennen tarjoilua. Valmista kuorrutus. Rouhi valkosuklaa veitsellä. Sekoita kerma, siirappi ja sokeri kattilassa. Keitä kinuskia hiljalleen välillä sekoittaen 15-20 minuuttia, kunnes pieni tippa kinuskia jähmettyy kylmään veteen. Sulata lopuksi valkosuklaarouhe kinuskiin. Anna kinuskin jäähtyä ja jähmettyä hieman.
7. Rouhi koristeluun varattu valkosuklaa pieniksi murusiksi ja sekoita kookoshiutaleiden joukkoon. Kaada kinuski kakun päälle keskelle ja anna valua reunoille. Nosta veitsellä valunutta kinuskia takaisin reunoille. Painele kookosseosta kakun reunoille huurteeksi. Kinuski jähmettyy hyvin nopeasti, joten painele kookos reunoille nopeasti. Tarjoile kakku jääkaappikylmänä.

Vinkki! Voit käyttää reunojen koristeluun kookoksen sijaan kermavaahtoa.


Avainsanat





Lue kaikki kommentit keskusteluista
Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä



Katso myös