468x0 laatikko

400 g jauhelihaa
(1 sipuli)
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1-2 tl pippurisekoitusta
1 pkt pussiperunamuusiaineksia, esim. Mummon perunamuusi
7 dl vettä
7 dl maitoa
100 g voita tai margariinia

Lisäksi
voita tai margariinia
juustoraastetta

---


1. Ruskista jauheliha. Voit ruskistaa myös sipulia, jos haluat.

2. Lisää pannulle vesi, liemikuutio ja pippuria maun mukaan. Anna hautua, kunnes olet valmistanut perunamuusin.

3. Kiehauta ensin vesi ja lisää maito kiehuvaan veteen. Kuumenna uudelleen kiehumapisteeseen. Nosta kattila liedeltä.

4. Sekoita molempien pussien sisältö nesteeseen rasvan kanssa ja sekoita hyvin. Anna vetäytyä pari minuuttia. Muusiin kannattaa lisätä enemmän nestettä kuin pakkausohjeessa, jotta se jää sopivan löysäksi uunissa paistamisen jälkeen.

5. Sekoita jauheliha perunamuusin kanssa. Kaada voideltuun uunivuokaan.

6. Painele pieniä painaumia ruuan pintaan ja laita nokare voita kuoppiin. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

7. Ruskista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

8. Tarjoa esimerkiksi suolakurkkujen tai kasvisten kanssa.


Avainsanat





Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä


Katso myös