Reseptit

Jauhemaksapihvit

Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen |
468x0 jauhemaksapihvit

4 annosta

  • 300 g perunaa

  • 1 kpl sipulia

  • 300 g naudan maksaa jauhettuna

  • 1 kpl kananmunia

  • 1.5 tl suolaa

  • 1 tl meiramia

  • pippuria

  • voita

Lisäksi

  • 4 kpl sipulia

  • voita

  • suolaa

  • mustapippuria

  • puolukoita

 

Kuori perunat ja sipuli. Raasta raastimen karkealla terällä. Sekoita kaikki aineet kulhossa pihvimassaksi.

Kuumenna voita pannulla. Muotoile löysästä massasta vedellä kostutetuin käsin litteitä pihvejä suoraan pannulle. Voit nostella niitä pannulle myös pikkukauhalla. Paista pihvit miedolla lämmöllä molemmin puolin kypsiksi.

Kuori lisäkesipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Paista keskilämmöllä voissa pannulla pehmeiksi ja vaaleanruskeiksi. Mausta. suolalla ja pippurilla.

Nosta paistetut sipulirenkaat jauhemaksapihvien päälle. Tarjoa pihvit perunamuusin ja puolukoiden kanssa.


Avainsanat





Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä