
Suolaiset pasteijat kätkevät sisäänsä italialaisen makumaailman: ilmakuivattua kinkkua, oliivia ja pähkinää.
Joulupasteijat
Ainekset
Työvaiheet
- Levitä taikinalevyt pöydälle sulamaan. Suikaloi kinkku ja viipaloi oliivit. Sekoita täytteen aineet keskenään.
- Leikkaa sulaneet taikinalevyt puoliksi. Jos käytät ruisperunataikinaa, kauli se jauhotetulla pöydällä hieman ohuemmaksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla ympyröitä tai leikkaa taikina neliöiksi taikinapyörällä. Laita taikinapalojen keskelle ruokalusikallinen täytettä.
- Voitele reunat munalla ja taittele ne kiinni. Ummista reunat haarukalla painelemalla.
- Voitele pasteijat munalla ja pistele pintaan reikiä haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa alatasolla noin 15 minuuttia.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.