Helppo joulusilli kolmeen tapaan

Pidätkö enemmän sinappisesta, sitruunaisesta vai tillisillistä? Tässä helpot reseptit kaikkiin kolmeen.

Herkulliset sillit syntyvät nopeasti, kun maustat ne itse kaupan valmiista sillipurkista. Nämä ohjeet ovat purkilliseen (250 g/150 g) silliä, esimerkiksi Abba Matjessilli.

Sitruunasilli
Mittaa kattilaan ¾ dl vettä, ¾ dl sokeria ja ¾ dl sitruunamehua. Anna kiehua muutama minuutti. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä kylmäksi.
Valuta sillipurkista liemi ja nosta sillipalat jäähtyneeseen sitruunaliemeen. Anna maustua viileässä vähintään 4 tuntia.
Jos et jaksa keittää lientä, saat mukavan sitruunanmaun myös latomalla tarjoiluastiaan lomittain sitruuna- ja silliviipaleita.

Sinappisilli
Valuta sillistä neste pois. Lisää joukkoon noin 1½ dl kermavaahtoa, 1 rkl rakeista dijoninsinappia ja 2 tl sokeria. Sekoita hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tillisilli
Valuta sillistä neste pois. Hienonna muutama oksa tilliä ja 1 valkosipulinkynsi. Sekoita sillin joukkoon ja tarjoile heti. Voit halutessasi sekoittaa joukkoon muutaman ruokalusikallisen vatkattua kermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vinkki! Maustettu silli säilyy hyvänä jääkaapissa muutaman päivän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla