Reseptit

Kala-äyriäisalkupalat

|
ayriais alkupalat

Savuahvenmousse
200 g perattua savuahventa
½ omena
1 ½ dl ranskankermaa
1 ½ rkl hyvää majoneesia
½ tl sinappia
maun mukaan mustapippuria

1. Hienonna savukala haarukan avulla tasaiseksi ja raasta kuorittu omena karkeaksi raasteeksi.
2. Yhdistä kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Mausta seos makusi mukaan mustapippurilla.

Viiriäisenmunia, merileväkaviaaria ja sitruunakreemiä
4–6 viiriäisen munaa
1 dl mustaa tai keltaista merileväkaviaaria (Cavi-Art)
1 dl ranskankermaa
½ dl kuohukermaa
1 tl sitruunanmehua
½ tl hienoksi raastettua sitruunankuorta
ripaus suolaa

1. Keitä viiriäisenmunat pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Kuori ja halkaise munat pituussuunnassa.
2. Valmista sitruunakreemi. Vaahdota kulhossa ranskankerma ja kuohukerma. Mausta sitruunanmehulla, kuoriraasteella ja ripauksella suolaa.

Lohi-äyriäistartar
200 g tuoretta lohta
100 g valmista äyriäissekoitusta (esim. pakaste)
1 kypsä avokado
1 pieni salottisipuli
2 rkl puristettua sitruunamehua
1 rkl soijakastiketta
1 tl tuoretta inkivääriraastetta
2 tl kalakastiketta
2 tl seesamiöljyä

1. Leikkaa nahaton lohipala pieniksi kuutioiksi kulhoon.
2. Silppua valutettu äyriäissekoitus.
3. Halkaise, kuori ja poista avokadon kivi. Pilko avokadon hedelmäliha pieniksi kuutioiksi.
4. Leikkaa kuorittu salottisipuli pieneksi silpuksi. Lisää kaikki pilkotut ainekset lohikuutioiden sekaan.
5. Yhdistä keskenään sitruunamehu ja loput ainekset. Sekoita kala-äyriäisseokseen.
6. Nosta peitettynä viileään ennen tarjoilua.

Tarjoa alkupalapöydässä miniohralettujen ja saaristolaisleivän kanssa.



Avainsanat





Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä