Reseptit

Katkarapusalaatti

Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen |
katkarapusalaatti1

Katkarapusalaattiin sopivat myös viinirypäleet.

4 annosta

  • 300 g kuorittuja katkarapuja

  • 0.5 kpl sitruunan mehua

  • 5 kpl kananmunaa

  • 200 g pakastepapuja

  • 1 ras kirsikkatomaatteja

  • 0.5 kpl ananasta

  • 100 g sinihomejuustoa

  • 2 kpl rapeaa salaattia

  • mustapippuria

Kastike

  • 1 prk kermaviiliä

  • 1 tl sokeria

  • 2 tl sinappia

  • 2 rkl valkoviinietikkaa

  • 2 rkl tilliä

 

Laita katkaravut maustumaan sitruunamehuun kulhoon. Keitä munat koviksi. Laita jäähtymään kylmään veteen, jotta kuoret irtoavat hyvin. Kiehauta pavut nopeasti ja huuhtele kylmässä vedessä.

Halkaise kirsikkatomaatit. Kuori ja paloittele ananas. Leikkaa juusto viipaleiksi. Kokoa salaatti. Laita vadille tai laakeaan kulhoon revittyä salaattia. Kuori ja halkaise munat. Valuta pavut ja katkaravut. Jos käytät rypäleitä, halkaise ne.

Lisää katkaravut keoksi päälle. Ripottele niiden päälle hieman mustapippuria. Sekoita kastikeaineet ja tarjoa kastike erillisestä kulhosta.

Vinkki! Myös sitruunamehu sopii kastikkeeksi.


Avainsanat





Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä