Pese ja harjaa perunat sekä porkkanat puhtaiksi. Paloittele. Huuhtele ja paloittele kukkakaali. Kuori ja silppua sipulit.

Kiehauta vesi ja lisää perunat. Keitä puolikypsiksi. Lisää maito, porkkanat, kukkakaali ja sipuli. Jatka keittämistä 10 minuuttia. Lisää lopuksi sokeriherneet ja keitä vielä 5 minuuttia.

Mausta makusi mukaan ja lisää lopuksi voi. Silppua pinnalle tuoreita yrttejä.

Vinkki! Jos käytät vanhoja porkkanoita, laita ne kattilaan samaan aikaan perunoiden kanssa.

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Resepti

500
g
uusia perunoita
300
g
uusia porkkanoita
1
kpl
kukkakaalia
2
kpl
kevätsipulia
vettä
2
l
maitoa
suolaa
valkopippuria
3
rkl
voita
100
g
herneitä

Pinnalle

persiljaa

Hummuksen voi maustaa myös porkkanalla tai punajuurella. 

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Parsakaalihummus

Puolita ja pese parsakaali. Irrota kukinnot ja paloittele pienemmäksi.

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasainen massa. Lisää tarvittaessa öljyä tai vettä. Tarkista maku.

Laita kulhoon ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Valuta hummuksen päälle oliiviöljyä ja ripottele pintaan paprikajauhetta. Tarjoa palttoonappien tai ruisnachojen kanssa.

½ parsakaali
2
dl
kikherneitä
3
rkl
sitruunamehua
3
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1–2 rkl tahinia
½ tl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
Päälle
oliiviöljyä
paprikajauhetta