Reseptit

Keväinen alkumalja

|
alkumalja

annosta

  • 2 kpl kurkkua

  • 0.5 kpl fenkolia

Kuudelle

2 keskikokoista kurkkua
½ pienestä fenkolista
¼ tl raastettua tuoretta inkivääriä
½ dl tuoretta silputtua tilliä
2 rkl väkiviinietikkaa
2 rkl sokeria
½ tl suolaa
jäämurskaa
maun mukaan anislikööriä

---


1. Yhdistä tehosekoittimen kulhoon kuorittu paloiteltu kurkku, siistitty paloiteltu fenkoli, raastettu inkivääri ja loput ainekset. Anna seoksen sekoittua kunnolla tasaiseksi soseeksi.

2. Laita laseihin runsaasti jäämurskaa. Kaada päälle soseutettu juoma ja terästä halutessasi tilkalla anislikööriä. Tarjoa aterialla alkujuomana.

Teksti Marja Samuli, kuva Laura Riihelä


Avainsanat




Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä