Reseptit

Kinuskiruukut

Piia Helasto Kuva Laura Riihelä |
468x0 kinuskiruukut

10 annosta

Pullataikina

  • 2.5 dl maitoa

  • 25 g hiivaa

  • 1 kpl kananmunaa

  • 0.5 tl suolaa

  • 1 dl sokeria

  • 0.5 rkl kardemummaa

  • 8 dl vehnäjauhoja

  • 100 g voita

Täyte

  • 2 dl kinuskikastiketta

  • 1 kpl kananmunaa voiteluun

Lisäksi

  • 12 kpl uuninkestävää pientä ruukkua

  • jauhoja ruukkujen jauhottamiseen

  • voita ruukkujen voiteluun

 

1. Rullaa taikinapala pötköksi, leikkaa 12 osaan ja pyörittele pulliksi. Pese ruukut, voitele ja jauhota ne. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

2. Kaada jokaiseen ruukkuun noin ruokalusikallinen kinuskikastiketta. Nostele pullat ruukkuihin ja anna kohota liinan alla 30 minuuttia.  Valuta loput kinuskikastikkeesta pullien päälle ja reunoille. Voitele pullat kananmunalla varovasti ja paista 225 asteessa 15–20 minuuttia.

Vinkki! Jos et löydä umpinaisia ruukkuja, käytä pieniä annosvuokia.

 


Avainsanat





Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä