
Uunissa paistettava juustokakku on suklaistakin suklaisempi.
Kolmen suklaan juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa 24 senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele paperi sekä vuoan reunat kevyesti.
- Valmista pohja sekoittamalla murskatut keksit ja voisula keskenään. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, kermavaahto ja notkistettu tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina kolmeen osaan ja sekoita niistä ensimmäiseen sulatettu tumma suklaa. Kaada taikina keksipohjan päälle.
- Valmista seuraava samalla tavalla käyttämällä maitosuklaata ja kaada sitten varovasti irtopohjavuokaan ensimmäisen kerroksen päälle.
- Sekoita viimeiseen taikinamäärään valkosuklaa ja kaada se päällimmäiseksi kerrokseksi vuokaan. Tasoita varovasti, ettei se pääse sekoittumaan alempien kerrosten kanssa.
- Paista kakkua 35–45 minuuttia uunin keskitasolla 175 asteessa tai niin kauan, kunnes taikina on kiinteää keskeltä. Ota kakku varovasti uunista. Voit halutessasi koristella kakun maitosuklaarouheella.
Onkohan kuva samasta kakusta? Aika pahasti kerrokset sekoittuneet. :D
Ohjeessa mainittu keksipohjakaan ei erotu kuvasta lainkaan. Olisiko kuitenkin jokin muu pohja kyseessä..
Samaa mietin.
Jos tuo kuvan kakku on tehty ohjeen mukaan, niin olisin odottanut erilaista kakkua.
Tämä on kovasti kauttaaltaan yhdestä taikinasta tehdyn kakun näköinen.
Olen tulostanut ohjeen joskus aiemmin. Siinä on eri kuva. Pala paistettua juustokakkua Kastehelmi-lautasella ja kerrokset näkyy selvästi.
Yllä oleva kuva löytyy myös Kodin Kuvalehden kastanja-suklaakakun ohjeesta.
En välttämättä luokittelisi tätä juustokakun ohjetta helpoksi, ainakin monta vaihetta on. Lopputulos on kuitenkin hyvä.