468x0 kuppikakut

10–12 kpl

150 g voita tai margariinia
1¾ dl sokeria
3 munaa
2¾ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus
150 g voita tai margariinia
4½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria tai kaakaojauhetta
2 tl kuumaa vettä

Koristeeksi
nonparelleja ja syötäviä kukkia

---


1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti. Nostele taikinaa muffinivuokiin, täytä kolo noin ¾.

2. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

3. Sekoita kuorrutteen aineet. Nosta kuorrute pursotinpussiin, jossa on koristeterä eli -tylla.
Pursota kuppikakkujen päälle kaunis koristepäällinen. Koristele lopuksi nonparelleilla ja halutessasi syötävillä kukilla.

Teksti Kiia Renko, kuva Arto Vuohelainen


Avainsanat