10–12 kpl

150 g voita tai margariinia
1¾ dl sokeria
3 munaa
2¾ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus
150 g voita tai margariinia
4½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria tai kaakaojauhetta
2 tl kuumaa vettä

Koristeeksi
nonparelleja ja syötäviä kukkia

---


1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti. Nostele taikinaa muffinivuokiin, täytä kolo noin ¾.

2. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

3. Sekoita kuorrutteen aineet. Nosta kuorrute pursotinpussiin, jossa on koristeterä eli -tylla.
Pursota kuppikakkujen päälle kaunis koristepäällinen. Koristele lopuksi nonparelleilla ja halutessasi syötävillä kukilla.

Teksti Kiia Renko, kuva Arto Vuohelainen

Naistenviikon herkku: Tinjan mustikkasmoothie

Perjantaina viettävät nimipäivää Tinja, Kirsti, Kirsi, Tiina ja Kristiina.

Tinjan nimipäivänä käydään aamulenkillä mustikkametsässä ja tehdään marjoista aamupalaksi smoothie. Smoothien voi surauttaa melkein mitä tahansa kypsistä marjoista ja hedelmistä.

Mustikkasmoothie

 

 

 

 

Naistenviikon herkku: Olgan kirsikka-mantelikakku

Tänään nimipäiväänsä juhlivat Olga ja Oili.

Meheviä, kirpeitä, tuoreita kirsikoita saa torilta keväästä syksyyn. Tämä kirsikka-manteliherkku suorastaa sulaa suussa.

Kirsikka-mantelikakku

 

 

 

 

Naistenviikon herkku: Leenan Banana Split -uunijäätelö

Keskiviikon nimipäiväsankarit ovat Leena, Magdaleena ja Lenita.

Jäätelöannoksen voi nauttia näinkin. Peitä nostalginen Banana Split -jäätelöannos marengilla, laita hetkeksi uuniin ja ihanuus on valmis!

Banana Split -uunijäätelö

 

 

 

Naistenviikon herkku: Hannelen rukiinen tyrnikääretorttu

Tiistain nimipäiväsankareita ovat Hannele, Johanna ja Hanna.

Hannelen päivänä leivotaan kääretorttua. Tällä kertaa pohja tehdään rukiista ja täytteeseen lisätään kotimaisia marjoja. Tyrnin sijaan voi käyttää vaikkapa juuri kypsyvää mustikkaa.

Reseptin löydät täältä.