Reseptit

Kurpitsapikkelsi

Minna Siltala Kuva Ullamaija Hänninen |
468x0 kurpitsapikkelssi

1 annos

resepti

  • 1 kg kurpitsaa

  • 1 kpl keskikokoista punasipulia

  • 0.5 kpl punainen paprika

  • 1 kpl tilliä nipussa

  • 1 dl silputtua persiljaa

  • 1 kpl 5 sentin pala purjoa

  • 1 kpl 3 sentin pala selleriä

liemi

  • 1 dl vettä

  • 0.8 dl etikkaa

  • 1.5 dl sokeria

  • 1 kpl kanelitankoa pala

  • 10 kpl valkopippuria

  • 1 kpl ripaus muskottipähkinää

1 kg kurpitsaa
3 sentin pala selleriä
keskikokoinen punasipuli
5 sentin pala purjoa
puolikas punainen paprika
pieni nippu tilliä
1 dl silputtua persiljaa

Liemi
1 dl vettä
¾ dl etikkaa
1½ dl sokeria
pala kanelitankoa
10 valkopippuria
ripaus muskottipähkinää

---

 

1. Raasta vihannekset raastimen karkealla osalla. Silppua tilli ja persilja. Kuumenna liemen vesi ja etikka isossa kattilassa. Lisää sokeri ja mausteet.

2. Lisää raastetut vihannekset ja yrtit kattilaan ja keitä hiljaisella tulella, kunnes vihannekset ovat läpikuultavia, 15–20 min. Tölkitä kuumana.

Teksti Minna Siltala, kuva Ullamaija Hänninen


Avainsanat





Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä