1 kg kurpitsaa
3 sentin pala selleriä
keskikokoinen punasipuli
5 sentin pala purjoa
puolikas punainen paprika
pieni nippu tilliä
1 dl silputtua persiljaa

Liemi
1 dl vettä
¾ dl etikkaa
1½ dl sokeria
pala kanelitankoa
10 valkopippuria
ripaus muskottipähkinää

---

1. Raasta vihannekset raastimen karkealla osalla. Silppua tilli ja persilja. Kuumenna liemen vesi ja etikka isossa kattilassa. Lisää sokeri ja mausteet.

2. Lisää raastetut vihannekset ja yrtit kattilaan ja keitä hiljaisella tulella, kunnes vihannekset ovat läpikuultavia, 15–20 min. Tölkitä kuumana.

Teksti Minna Siltala, kuva Ullamaija Hänninen

Resepti

Kuinka monelle hengelle resepti on
1
Reseptin vaikeustaso
Helppo

resepti

1
kg
kurpitsaa
1
kpl
keskikokoista punasipulia
punainen paprika
1
kpl
tilliä nipussa
1
dl
silputtua persiljaa
1
kpl
5 sentin pala purjoa
1
kpl
3 sentin pala selleriä

liemi

1
dl
vettä
etikkaa
2
dl
sokeria
1
kpl
kanelitankoa pala
10
kpl
valkopippuria
1
kpl
ripaus muskottipähkinää

Broilerinkoivista tulee pikaruokaa, kun ne valmistaa mikrossa.

Mikrokoivet nopeuttavat erityisesti yhden tai kahden hengen talouden ruuanlaittoa. Video-ohjeen mukaan koivet valmistuvat neljälle, mutta voit marinoida ja kypsentää samaan tapaan myös yhden tai kaksi koipea.

Liha saa väriä grillistä

Maukkaimmat koivet saat itse marinoiden, mutta myös valmiiksi marinoidut koivet valmistuvat samalla mikromenetelmällä.

Liha kypsyy jo mikrossa, mutta jos haluat lihan pintaan väriä, käytä kovet vielä nopeasti uunin grillivastuksien alla tai grillissä.

Broilerinkoipien tarkka resepti Soppa365:ssä.

Kommentit

Älä tyydy käyttämään raparperia vain makeissa leivonnaisissa.

Tiesitkö, että raparperi sopii myös kalan maustajaksi? Raparperi antaa sitruunan tapaan hapokkuutta kalaruokiin.

Uunilohi uudella tavalla

Tee uunilohi vaihteeksi näin:

Laita kalafilee vuokaan ja ripota aavistus suolaa kalan pinnalle.

Hienonna muutama raparperinvarsi kulhoon ja sekoita joukkoon ruokalusikallinen fariinisokeria, vajaa teelusikallinen suolaa tai ruokalusikallinen soijakastiketta, ripaus inkivääri- ja chilijauhetta sekä mustapippuria.

Lusikoi maustettu raparperihakkelus lohen päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Vinkki! Kuivattujen mausteiden sijaan voit maustaa raparperin myös tuoreella inkiväärillä ja chilillä.

Kommentit

Parasta ruokaa saa, kun tekee sen itse, Tuure Kilpeläinen tuumaa. Nyt syödään marokkolaisvaikutteinen ateria.

Grillattujen lampaankyljysten lisukkeeksi tarjoillaan raikasta, viikunaista salaattia, itse leivottua leipää ja hummusta.

Pääruuan kruunaa välimerellinen makea leivonnainen, baklava. Sen kanssa maistuu pari siivua vesimelonia ja lasillinen tuoksuvaa minttuteetä.

Tee minttutee näin

noin 10 oksaa tuoretta minttua

3 tl vihreää teetä

3 rkl sokeria

1 l kuumaa, ei kiehuvaa vettä

Laita kannuun mintunlehdet, vihreä tee ja sokeri. 

Kaada kuuma vesi niiden päälle. Anna hautua muutama minuutti.

Kaada teetä lasiin ja taas takaisin kannuun 2–3 kertaa. Näin sokeri sekoittuu.

Kaada tee laseihin korkealta, jotta lasin pinnalle muodostuu vaahtoa.

Vinkki! Älä kaada vihreiden teelehtien päälle kiehuvaa vettä, sillä se tekee teestä herkästi kitkerää. Sopiva haudutusveden lämpö vihreälle teelle on 70–80 astetta.

Muut ohjeet löydät Soppa365:stä:

Tuure Kilpeläisen lampaankyljykset

Leipää, hummusta ja raikasta kesäsalaattia

Baklava

Kommentit

Tässä pikapastassa maistuu kesä. On avokadoa, mascarponea, yrttejä ja pakasteherneitä. Jos haluat lisää ruokaisuutta, revi päälle valmista grillattua broileria.

Katso vihreän spagetin tarkka resepti Soppa365:stä.

Kommentit