Tee kuskusia kerralla iso annos ja tarjoile seuraavan päivän ruuan lisukkeena.
Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Viipaloi sipulit varsineen. Sekoita ne oliiviöljyn, sitruunamehun ja yrttien kanssa. Mausta mustapippurilla ja halutessasi suolalla.
Yhdistä kuskus, kastike ja kikherneet. Laita seos jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi.
Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi paprika neljään osaan. Raaputa porkkanat puhtaiksi. Sivele kasvikset kevyesti öljyllä ja paista grillissä tai muurikkapannulla napakan kypsiksi. Valuta päälle loppu öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.
Yhdistä kasvikset ja kuskus. Voit halutessasi lisätä joukkoon esimerkiksi rucolaa tai muuta salaattia. Myös feta tai vuohenjuusto antavat mukavaa makua kuskusiin.
Vinkki! Tee kuskusia kerralla iso annos ja tarjoile seuraavana päivänä broilerin kera. Säilyke-kikherneet sopivat ruokaan valutettuina.