468x0 lampaanpaisti

2-2 1/2 kg luutonta lampaanpaistia
1 rkl suolaa
3 tl rouhittua mustapippuria
1/2-1 dl rosmariinisilppua
1 dl persiljasilppua
1 dl minttusilppua
1 dl timjamisilppua
1 prk (150 g) levitettävää vuohenjuustoa
200 g fetajuustoa

---


1. Leikkaa paisti auki levyksi. Poista valkoinen kalvo lihan pinnalta. Nuiji mahdollisimman ohueksi. Voit pyytää myös kauppiastasi nuijimaan sen.

2. Hiero paistin sisäpinnalle suolaa ja mustapippuria. Yhdistä silputut yrtit. Levitä ensin vuohenjuusto paistin päälle. Ripottele sen päälle yrtit ja murennettu feta.

3. Kääri paisti napakalle rullalle ja sido paistilangalla.

4. Kuumenna voita pannulla ja ruskista paistikäärö joka puolelta kauniin ruskeaksi. Nosta paisti leivinpaperin päälle ja hiero vielä lisää suolaa pintaan.

5. Nosta lammaspaisti voideltuun uunivuokaan ja työnnä lihan lämpömittari rullan paksuimpaan kohtaan. Paista lihaa uunin alatasolla 175 asteessa, kunnes lämpömittari näyttää lihan sisälämpötilaksi 68-70 astetta. Ota liha uunista, kiedo tiukasti folioon ja anna vetäytyä 15-20 minuuttia.

6. Leikkaa lammas viipaleiksi. Tarjoa kasvislisäkkeen ja esimerkiksi valkosipulilla maustetun perunamuusin kanssa.


Avainsanat





Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä


Katso myös