Lammastagine

4 hengelle 

1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
600-800 g luutonta lampaanlihaa
1 rkl rypsiöljyä 
1 rkl oliiviöljyä
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl  kuminaa
½ tl chilijauhetta
4 keskikokoista perunaa
2 porkkanaa
1 tl suolaa
noin 1½ dl vettä
200 g pakastettuja herneitä
(tuoretta oreganoa)

---

 

1. Kuori ja paloittele sipulit. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi.

2. Kaada öljyt pataan tai kattilaan ja kääntele sekaan sipulit, liha sekä mausteet.

3. Nosta pata liedelle ja kuumenna sekoitellen, kunnes liha alkaa ruskistua. Jatka ypsentämistä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

4. Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa ne lohkoiksi. Kääntele lihan sekaan.

5. Lisää vettä sen verran, että se juuri ja juuri näkyy ainesten välistä. Nosta kansi päälle ja hauduta pataa miedolla lämmöllä noin 50 minuuttia eli kunnes liha on mureaa ja kasvikset pehmenneet. Sekoita välillä ja tarkista nesteen määrä.

6. Lisää jäiset herneet ja kuumenna pata. Ripottele padan pinnalle vielä hiukan pippuria, kuminaa ja chiliä sekä tuoretta oreganoa juuri ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vinkki! Korvaa lampaanliha naudanpaistilla tai broilerilla. Luuton broilerinliha kypsyy puolessa tunnissa. 

Marita Suontausta, kuva Jarno Kovamäki, ohje Soile Sgouros-Boughalem, Marokko

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla