Paras laskiaispulla syntyy kuohkeasta pullasta, täyteläisestä kermavaahdosta ja hillo- tai mantelisydämestä.

Laskiaispulla on kevättalven unelmien täyttymys!

Näin onnistut

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, suola, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.

Lisää jauhot vähän kerrallaan. Alusta hyvin pehmeäksi taikinaksi huoneenlämpöisen rasvan kanssa.

Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle. Pyöritä tangoksi.

Leikkaa tanko pikkupullapaloiksi. Pyörittele palat pulliksi. Jos tuntuu, että pehmeä taikina tarttuu käsiin, lisää pyörittelyvaiheessa vähän jauhoja. Kohota liinan alla 20 minuuttia.

Voitele pullat munalla. Sirottele päälle raesokeria ja mantelilastuja tai vain toista niistä makusi mukaan.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Jäähdytä.

Leikkaa pullista ”hattu” pois. Levitä hilloa tai leikkaa mantelimassasta pari ohutta viipaletta väliin. Pursota tai lusikoi reilusti kermaa päälle. Nosta hattu paikoilleen.

Sirottele tomusokeria siivilän läpi päälle. Varsinkin lapset pitävät myös kinuskikastikkeesta.

Vinkki!

Voit levittää kermavaahdon alle pelkkää kinuskikastiketta.

Resepti

Kuinka monelle hengelle resepti on
10
Reseptin vaikeustaso
Kohtalainen

Resepti

5
dl
maitoa
50
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
kardemummaa
200
g
voita
tai
200
g
margariinia
16
dl
vehnäjauhoja

Pinnalle

1
kpl
kananmunia
raesokeria
ja
mantelilastuja
tomusokeria
tai
kinuskikastiketta

Täyte

mantelimassaa
tai
hilloa
kermaa

Pakasteherneistä ja keitetyistä perunoista valmistat maukkaita pihvejä. Katso resepti videolta.

Hodarit pitkillä nakeilla ja wasabi-coleslaw on mitä parhain juhannuksen yöruoka.

Suven sankarit valvovat melkein koko yöttömän yön. Saunan päälle on mahtava nauttia jotain yksinkertaista hyvää eli hodareita!

Wasabilla maustettu coleslaw tuo uuden säväyksen perinteisten nakkisämpylöiden väliin. Coleslawn voi valmistaa jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä.

Ja jos haluat päästä todella helpolla, kääräise täytteet kaupan valmiiden sämpylöiden väliin. Pääasia, etä sämpylä on tarjoiltaessa kuuma.

Katso hodarien ja coleslawn tarkka resepti Soppa365:stä.

Kaikki Soppa365:n juhannusvinkit.

Johanna Berlin tekee koko kesän töitä omassa kahvilassa Turun saaristossa. Yksi kahvilan suosikeista on suussa sulava minttusuklaakakku.

Kodin Kuvalehden numerossa 12/2016 julkaistusta minttusuklaakakun reseptistä puuttui valmistusaineista 1,5 desilitraa vehnäjauhoja. Toimitus pahoittelee!

Tässä kakun resepti korjattuna.

Minttusuklaakakku

8:lle, valmistusaika 1 tunti

Valmistusaineet:

2 kananmunaa

3 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

4 rkl kaakaota

50 g suklaata

125 g voita tai margariinia

1,5 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

100 g minttukrokanttisuklaata (Marabou)

1 dl kermaa

1 rkl voita

(marjoja, kermavaahtoa)

Näin kakku syntyy:

Voitele irtopohjavuoka. Sulata voi ja 50 g suklaata varovasti mikrossa. Anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat ainekset toisessa kulhossa keskenään.

Sekoita jauhot sekä sula voi ja suklaa nopeasti muna-sokerivaahtoon.

Lisää vaniljasokeri. Kaada taikina voideltuun vuokaan.

Paista kakkua noin 35 minuuttia 150-asteisessa uunissa. Anna kypsän kakun jäähtyä hetki ennen kuorrutusta.

Sulata kuorrutetta varten voi ja suklaa. Sekoita joukkoon kerma.

Levitä suklaakuorrutus kakun päälle.

Mari - KK
Liittynyt1.10.2013

Vierailijat, valitettavasti en osaa vastata noihin kysymyksiin. Ruokatoimitus kesälomailee, joten heiltä ei nyt saa vastauksia, ja resepti on tosiaan Johanna Berlinin tekemä. Ilmeisesti kermaa ei tarvitse vatkata, kun ohjeessa ei niin neuvota tekemään.

Säästä aikaa valmisteluissa ja tee hillo ja kakkupohja jo pari päivää etukäteen. Suklaamoussenkin voi tehdä edellisenä päivänä.

Kesä on parhaimmillaan aurinkoisena päivänä, kun pöytään on katettu upea kakku!

Tämä kakku kätkee sisäänsä kahta moussea. Suklaamoussen voi tehdä valmiiksi odottamaan jo edellisenä päivänä. Raparperi-mansikkamoussen maku tulee itse keitetystä hillosta ja mascarponejuustosta.

Raparperi-suklaakakun tarkka resepti Soppa365:ssä.

Lue lisää kakkureseptin luojasta kakkubloggaaja Heidi Mutkasta: "Koti rakennetaan aina ihmisiä varten"

Heidin Suklaamarenki-blogi