Laskiaispulla on kevättalven unelmien täyttymys! Se syntyy kuohkeasta pullasta, täyteläisestä kermavaahdosta ja hillo- tai mantelisydämestä.

Näin onnistut

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, suola, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.

Lisää jauhot vähän kerrallaan. Alusta hyvin pehmeäksi taikinaksi huoneenlämpöisen rasvan kanssa.

Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle. Pyöritä tangoksi.

Leikkaa tanko pikkupullapaloiksi. Pyörittele palat pulliksi. Jos tuntuu, että pehmeä taikina tarttuu käsiin, lisää pyörittelyvaiheessa vähän jauhoja. Kohota liinan alla 20 minuuttia.

Voitele pullat munalla. Sirottele päälle raesokeria ja mantelilastuja tai vain toista niistä makusi mukaan.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Jäähdytä.

Leikkaa pullista ”hattu” pois. Levitä hilloa tai leikkaa mantelimassasta pari ohutta viipaletta väliin. Pursota tai lusikoi reilusti kermaa päälle. Nosta hattu paikoilleen.

Sirottele tomusokeria siivilän läpi päälle. Varsinkin lapset pitävät myös kinuskikastikkeesta.

Vinkki!

Voit levittää kermavaahdon alle pelkkää kinuskikastiketta.

Resepti

Annoksia:
10
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Resepti

5
dl
maitoa
50
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
kardemummaa
200
g
voita
tai
200
g
margariinia
16
dl
vehnäjauhoja

Pinnalle

1
kpl
kananmunia
raesokeria
ja
mantelilastuja
tomusokeria
tai
kinuskikastiketta

Täyte

mantelimassaa
tai
hilloa
kermaa

Hummuksen voi maustaa myös porkkanalla tai punajuurella. 

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Parsakaalihummus

Puolita ja pese parsakaali. Irrota kukinnot ja paloittele pienemmäksi.

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasainen massa. Lisää tarvittaessa öljyä tai vettä. Tarkista maku.

Laita kulhoon ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Valuta hummuksen päälle oliiviöljyä ja ripottele pintaan paprikajauhetta. Tarjoa palttoonappien tai ruisnachojen kanssa.

½ parsakaali
2
dl
kikherneitä
3
rkl
sitruunamehua
3
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1–2 rkl tahinia
½ tl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
Päälle
oliiviöljyä
paprikajauhetta

Välipalakaurakeksit valmistuvat kolmesta raaka-aineesta ilman lisättyä sokeria, voita ja vehnäjauhoja.

Resepti

Vaikeustaso:
Helppo

Banaani-kaurakeksit

Muussaa banaanit ja sekoita aineet keskenään.

Tee taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

2
banaania
2 ½ dl kaurahiutaleita
¾ rusinoita tai kuivattuja karpaloita

Tomaatti-sipulisalaatti thaitwistillä on superraikas.

Resepti

Annoksia:
8
Vaikeustaso:
Helppo

Tomaatti-sipulisalaatti

Huuhtele kvinoa huolellisesti kylmällä vedellä. Keitä kvinoaa suolalla maustetussa vedessä noin 10–12 minuuttia. Kvinoa saa jäädä sisältä napakaksi. Valuta kvinoasta siivilässä ylimääräinen neste pois ja anna jäähtyä kylmäksi.

Puolita punasipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Hienonna chili. Purista limetin kulhoon ja lisää joukkoon etikka, kalakastike, sokeri, punasipuli ja chili. Anna marinoitua noin 15 min.

Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi kulhoon. Hienonna korianteri ja sekoita tomaattikuutioiden joukkoon yhdessä kvinoan kanssa. Valuta punasipuli marinadistaan ja sekoita tomaatti-kvinoa-korianteriseokseen. Säästä marinadi.

Irrota salaatinlehdet vadille ja jaa tomaatti-kvinoaseos salaatinlehdille. Lusikoi loppu marinadi salaatinlehtien päälle.

4
isoa tomaattia
1
dl
kvinoaa
3
dl
vettä
½ tl suolaa
1
punasipuli
1
punainen chili hienonnettuna
1
limetin mehu
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
kalakastiketta
1 ½ rkl sokeria
1
dl
korianteria hienonnettuna
16
kuppimaista salaatinlehteä