Reseptit

Laskiaispulla

Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen |  |  2
468x0 laskiaispullat

Paras laskiaispulla syntyy kuohkeasta pullasta, täyteläisestä kermavaahdosta ja hillo- tai mantelisydämestä.

10 annosta

  • 5 dl maitoa

  • 50 g hiivaa

  • 1 tl suolaa

  • 2 dl sokeria

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 2 tl kardemummaa

  • 200 g voita

  • tai

  • 200 g margariinia

  • 16 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

  • 1 kpl kananmunia

  • raesokeria

  • ja

  • mantelilastuja

  • tomusokeria

  • tai

  • kinuskikastiketta

Täyte

  • mantelimassaa

  • tai

  • hilloa

  • kermaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, suola, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja alusta hyvin pehmeäksi taikinaksi huoneenlämpöisen rasvan kanssa.

Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle. Pyöritä taikina tangoksi. Leikkaa tanko pikkupullapaloiksi. Pyörittele palat pulliksi. Lisää pyörittelyvaiheessa vähän jauhoja, jos tuntuu, että pehmeä taikina tarttuu käsiin. Kohota liinan alla 20 minuuttia.

Voitele pullat munalla, sirottele päälle raesokeria ja mantelilastuja tai vain toista makusi mukaan. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.

Jäähdytä.

Leikkaa pullista ”hattu” pois. Levitä hilloa tai leikkaa mantelimassasta pari ohutta viipaletta väliin. Pursota tai lusikoi reilusti kermaa päälle. Nosta hattu paikoilleen.

Sirottele tomusokeria siivilän läpi päälle. Varsinkin lapset pitävät myös kinuskikastikkeesta.

Vinkki! Voit levittää kermavaahdon alle pelkkää kinuskikastiketta.

 


Avainsanat





Ilmoita asiaton sisältö

Todella loistava resepti! Suositteluni!

[quote author="Vierailija" time="08.02.2013 klo 05:58"]

Todella loistava resepti! Suositteluni!

[/quote]
1 0
Lue kaikki kommentit keskusteluista
Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä