Reseptit

Lihapullat karpalokastikkeessa

Kaisa Nieminen Kuva Reetta Pasanen |
karpalokastikkeessa

4 annosta

  • 1 dl korppujauhoja

  • 2 dl maitoa

  • tai

  • 2 dl vettä

  • tai

  • 2 dl kermaa

  • 1 kpl sipulia

  • 400 g sika-nautajauhelihaa

  • 2 kpl kananmunaa

  • 2 tl suolaa

  • mustapippuria

  • öljyä paistamiseen

Karpalokastike

  • 2 dl demi-glace-kastikepohjaa

  • 1.5 dl pakastekarpaloita

  • 2 rkl sokeria

  • 1 dl kermaa

  • 1 tl suolaa

  • mustapippuria

Laita korppujauhot veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi. Kuullota hienonnettu sipuli öljytyllä pannulla. Lisää korppujauhojen joukkoon jauheliha, munat, sipuli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyöritä kostutetuin käsin pullia ja paista ne öljytyllä pannulla kauniin ruskeiksi.

Tee kastike: kuumenna kastikepohja ja lisää jäiset karpalot. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia niin, että karpalot antavat makua kastikkeeseen. Siivilöi kastike ja siirrä takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.


Avainsanat




Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä