Vaahdotettu smetana juhlistaa perinteistä lohikeittoa.
Lohikeitto ja tillismetana
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja paloittele perunat. Silppua kuorittu sipuli ja molempien pestyjen purjojen vaaleat osat. Vihreät osat voit käyttää muuhun ruuanvalmistukseen. Ota erikseen toisen purjon silppu.
- Sulata pannulla 30 g voita ja kuullota voissa peruna- ja sipulipalat sekä yhden purjon silputtu, vaalea osa. Kumoa seos kattilaan ja lisää sekaan 1 l vettä ja suola. Keitä, kunnes perunapalat ovat pehmenneet. Soseuta seos tehosekoittimen kulhossa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta valkopippurilla ja tarkista maku. Pidä lämpimänä.
- Valmista tillismetana. Säästä tillistä 8 kaunista oksaa koristelua varten. Vaahdota smetana ja lisää sekaan hienoksi silputtu tilli. Mausta makusi mukaan suolalla. Nosta peitettynä viileään ennen tarjoilua.
- Sulata loppu voi pannulla ja hauduta siinä toisen purjon vaalea osa pehmeäksi. Varo, ettei silppu saa väriä.
- Pane lohipalat leivinpaperin päälle uunipellille ja lisää palojen päälle pieni nokare voita. Mausta palat vielä suolalla ja paahda uunin keskitasolla 200 asteessa noin 5 minuuttia.
- Kokoa annokset. Pane paahdetut lohipalat keskelle laakeaa keittolautasta ja annostele keittoa lohipalojen ympärille. Nosta kahta ruokalusikkaa apuna käyttäen lohipalojen päälle muotoiltua tillismetanaa ja viimeistele annokset haudutetulla purjolla ja tillin oksalla. Nosta tarjolle.
Todella hyvää ja helppo keitto. Kivan räväkkä maku.
Tosi hyvää, ilman kanafondia, kermaa. (Kevytmaitoa) Maustoin punaisella chilipaprikalla kevätsipulilla.
Ihana keitto! Tykkään tulisesta ruoasta joten lisäsin reilusti curry- maustetta ja korvasin ruokakerman rasvattomalla maidolla. Teen tätä toistekin. ??
Kiva, ettei aineksissa mainita chilia ollenkaan - kaupassa käyty jo ja huomaan ingressistä, että silputtu chili on oleellinen osa keittoa. Kuinkahan mautonta tulee...?
Hyvä,helppo keitto. Sitruuna raikastaa ja chili antaa hyvin särmää. Perhe tykkää
Tehtiin ilman perunaa, korvikkeena Qvinoa, kun en voi perunaa syödä - ja täytyy sanoa, että kyllä se Tuure osaa kanasoppaa tehdä! :D Oli aikas hyvää.
Tehdään usein, tosi hyvää keittoa! Itse jätän sitruunan pois ja käytän chilihiutaleita potkua antamaan.
Todella herkullinen keitto.Käytin maustamiseen myös mango-currya,sopi erinomaisesti.Tuoretta chiliä ei ollut mutta laitoin kuivattuja chilihippusia.Tämå mausteinen keitto jää kyllä meidän perheen vakiovalikoimaan!
Onko tätä ohjetta korjattu jälkikäteen? Olen joskus tehnyt ja tuli todella hyvää mutta muistelen että pieneksi silputun chilin määrä oli mainittu aiemmin jossain - nyt en löydä kuin ingressistä maininnan mutta määrää en löydä mistään.
Vaihdoin sitruunan limeen ja kerman kookoskermaan ja ai ai miten hyvää!
Tää on niin hyvää, lisään itse mukaan chilihiutaleita ja valkosipulia, voi mitä tahansa (sieniä, paprikaa, nuudeleita yms) viskata kattilaan ja hyvää tulee
Lisään pikkuisen spagettia myös joten lapset tykkää.
Kerrassaan mainio soppa! Varsinkin viileänä kevätpäivänä, tai talvella tai vaikka keskellä kesää.
Ainoa ohje, jolla tehnyt kanakeittoa jo vuosia! Yksinkertainen, mutta maukas keitto. Ihana tarjota myös ruokavieraille. Suosittelen!
Mieto chilipalko oli liikaa (chilin määrästä olisi kiva olla jokin vinkki), pilalle meni..