Joulun kalapöytään sopivat myös tomaattisilakat, siikasushi ja lohitartar.
Lohipastrami
Ainekset
Työvaiheet
- Osta lohipala, joka on leikattu lohen paksusta päästä. Leikkaa lohi 10–15 senttiä pitkiksi, 3–4 senttiä paksuiksi pötköiksi. Pyörittele lohipalat lautasella suolassa. Kääri palat yksitellen tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
- Paahda seesamin- ja sinapinsiemenet. Rouhi niiden pintaa hieman rikki morttelissa. Sekoita kaikki mausteet yhteen. Pyyhi ylimääräinen suola pois kalan pinnalta
- Pyörittele kalatangot lautasella mausteseoksessa. Ruskista kuumalla, kuivalla pannulla jokaista sivua, yhteensä reilu minuutti tankoa kohden. Vain kalan pinnan on tarkoitus kypsyä. Jäähdytä.
- Kääri tangot uudelleen yksitellen tiukkaan kelmuun ja anna niiden maustua vielä muutaman tunnin.
- Poista kelmu ja leikkaa lohitangot puolen sentin viipaleiksi. Tarjoa alkupaloina.