Reseptit

Lohipiiraset

Kiia Renko Kuva Lina Tegman Ohje Kaija Nieminen, Kausala |
lohipiiraset1

Piirasten pohjalla odottaa omenainen yllätys.

18 annosta

Pohjataikina

  • 500 g pakasteruistaikinaa

Täyte

  • 300 g kylmäsavulohta

  • 3 dl omenahilloa

Kermaseos

  • 2.5 dl ruokakermaa

  • 100 g vuohenjuustoa

  • 1.5 dl sinihomejuustoa

  • 0.5 tl suolaa

  • 1 tl sitruunapippuria

  • 2 kpl kananmunaa

  • 1 dl tilliä

Pinnalle

  • juustoraastetta

Koristeeksi

  • limettiä

  • omenaviipaleita

  • mätiä

 

Sulata taikina. Voitele pieniä annosvuokia tai matala muffinipelti. Jaa taikina 16-18 palaksi ja painele palat vuokiin, myös reunoille. Laita omenahilloa jokaisen piirasen pohjalle. Leikkaa lohisiivut pieniksi paloiksi ja asettele ne omenahillon päälle.

Sekoita kermaseoksen aineet ja kaada jokaisen piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja pari omenaviipaletta.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Laita koristeeksi ennen tarjoilua limetin lohko, halutessasi omenaviipale ja mätiä.

 


Avainsanat