Reseptit

Lohta ja kukkakaalipyreetä

Sanna Kekäläinen Kuva Arto Vuohelainen |
lohta ja kukkakaalipyreeta1

4 annosta

  • 4 kpl lohimedaljonkeja

  • 1 rkl sitruunamehua

  • suolaa

  • mustapippuria

Paistamiseen

  • 1 rkl voita

  • 1 rkl rypsiöljyä

Kukkalaalipyree

  • 1 kpl kukkakaalia

  • 1 dl kuohukermaa

  • tai

  • 1 dl ruokakermaa

  • 2 dl täysmaitoa

  • 3 rkl voita

  • suolaa

  • valkopippuria

 

Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Laita nuput kattilaan kerman ja maidon kanssa. Keitä, kunnes kaali on kypsää (noin 10 minuuttia). Valuta kukkakaali ja ota kerma-maitoseos talteen.

Laita nuput takaisin kattilaan ja lisää joukkoon voi pieninä nokareina. Kaada joukkoon noin puolet keitinliemestä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa enemmän keitinlientä.

Paina seos halutessasi siivilän läpi, niin saat samettista sosetta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Mausta lohimedaljongit suolalla ja pippurilla. Paista ne pannulla öljy-voiseoksessa kypsiksi. Valuta päälle mausteeksi sitruunamehua. Tarjoa kukkakaalipyreen ja salaatin tai keitettyjen kasvisten kanssa.


Avainsanat





Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä