Ihanan värikkäät marenkileivokset!

Vaahdota valkuaiset. Lisää tomusokeri koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon mantelijauhe ja tilkka elintarvikeväriä.

Pursota uunipellille, leivinpaperille, pyöreitä marenkiympyröitä. Paista 125 asteessa alimmalla tasolla 15–20 minuuttia.

Irrota marengit leivinpaperista, levitä toiselle puolikkaalle täytettä ja paina toinen puolikas päälle.

 

Resepti

Annoksia:
20
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Resepti

3
kpl
kananmunanvalkuaista
4
dl
tomusokeria
150
g
mantelijauhetta
elintarvikeväriä
1
dl
Lemoncurd-tahnaa
tai
1
dl
hilloa
tai
1
dl
marmeladia

Kinuski pääsee munkin sisään hillotyllalla.

Resepti

Annoksia:
40
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Kinuskimunkit

Liota hiiva kädenlämpöiseen eli 37-asteiseen maitoon. Lisää sokeri ja suola. Alusta joukkoon vehnäjauhot.

Lisää pehmeä voi alustamisen loppuvaiheessa. Munkkitaikina saa jäädä löysemmäksi kuin normaali pullataikina. Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi noin puoli tuntia leivinliinan alla.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä taikinasta pikkupullia. Laita pullat pellille, joka on vuorattu leivinpaperille. Kohota pullat kaksinkertaiseksi.

Tee tässä välissä kinuskitäyte. Laita kattilaan kerma, fariinisokeria ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes seos sakenee. Sekoita välillä. Jäähdytä.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Jos leipä tummuu 1–2 minuuttissa, öljy on sopivaa. Pidä kantta aina lähettyvillä ylikuumenemisen varalta.

Laita reikäkauhan avulla muutama pulla kerrallaan kuumaan öljyyn. Paista noin kaksi minuuttia per puoli ja käännä.

Nosta valmiit munkit talouspaperin päälle valumaan. Pyöritä kuumat munkit sokerissa.

Laita täyte pursotinpussiin, jossa pitkänomainen pursotusterä, hillotylla. Paina tylla puoleenväliin munkkia ja pursota sisään vähän täytettä. 

Taikina
½ l maitoa
50
g
hiivaa
2
dl
sokeria
1
tl
suolaa
noin 15 dl vehnäjauhoja
50
g
pehmeää voita
Paistamiseen
1
l
rypsiöljyä
Pinnalle
erikoishienoa sokeria

Kinuskitäyte

2
dl
kermaa
2
dl
fariinisokeria
3
rkl
vehnäjauhoja

Kirkas perunasalaatti kestää retkieväänä paremmin kuin kermainen versio.

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Pekoni-perunasalaatti

Keitä perunat kuorineen kypsiksi mieluiten jo edellisenä päivänä. Kuori ja jäähdytä. Leikkaa perunat kuutioiksi.

Pese ja leikkaa omena kuorineen kuutioiksi. Hienononna kevätsipuli ja kaprikset. Yhdistä kaikki aineet kulhossa.

Sekoita öljyn joukkoon sitruunamehu, etikka ja mausteet. Kaada perunoiden päälle. Anna maustua kylmässä vähintään puoli tuntia tai yön yli.

Paista pekoni kuivalla pannulla rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä. Murusta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua ja lisää rucola. 

1
kg
kiinteitä perunoita
1
vihreä omena
3
vartta kevätsipulia
3
rkl
kapriksia

Kastike

1 ½ dl öljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
omenaviinietikkaa
½ rkl sokeria
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Päälle

1 pkt (170 g) pekonia
rucolaa