Kuori ja silppua sipuli. Ruskista sipuli ja jauheliha. Mausta. Keitä makaronit pehmeiksi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Sekoita jauhelihaseos ja makaronit voideltuun uunivuokaan. Vatkaa maito ja munat kevyesti keskenään vaikka haarukalla. Kaada vuokaan ruuan päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 45–60 minuuttia. Sekoita pari kertaa paistamisen aikana, jotta makaronit eivät painu pohjalle.

 

Resepti

Kuinka monelle hengelle resepti on
4
Reseptin vaikeustaso
Helppo

Resepti

1
kpl
sipulia
400
g
jauhelihaa
1
tl
suolaa
mustapippuria
5
dl
makaronia
3
dl
vettä
1
kpl
lihaliemikuutioita
7
dl
maitoa
3
kpl
kananmunaa

Hodarit pitkillä nakeilla ja wasabi-coleslaw on mitä parhain juhannuksen yöruoka.

Suven sankarit valvovat melkein koko yöttömän yön. Saunan päälle on mahtava nauttia jotain yksinkertaista hyvää eli hodareita!

Wasabilla maustettu coleslaw tuo uuden säväyksen perinteisten nakkisämpylöiden väliin. Coleslawn voi valmistaa jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä.

Ja jos haluat päästä todella helpolla, kääräise täytteet kaupan valmiiden sämpylöiden väliin. Pääasia, etä sämpylä on tarjoiltaessa kuuma.

Katso hodarien ja coleslawn tarkka resepti Soppa365:stä.

Kaikki Soppa365:n juhannusvinkit.

Johanna Berlin tekee koko kesän töitä omassa kahvilassa Turun saaristossa. Yksi kahvilan suosikeista on suussa sulava minttusuklaakakku.

Kodin Kuvalehden numerossa 12/2016 julkaistusta minttusuklaakakun reseptistä puuttui valmistusaineista 1,5 desilitraa vehnäjauhoja. Toimitus pahoittelee!

Tässä kakun resepti korjattuna.

Minttusuklaakakku

8:lle, valmistusaika 1 tunti

Valmistusaineet:

2 kananmunaa

3 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

4 rkl kaakaota

50 g suklaata

125 g voita tai margariinia

1,5 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

100 g minttukrokanttisuklaata (Marabou)

1 dl kermaa

1 rkl voita

(marjoja, kermavaahtoa)

Näin kakku syntyy:

Voitele irtopohjavuoka. Sulata voi ja 50 g suklaata varovasti mikrossa. Anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat ainekset toisessa kulhossa keskenään.

Sekoita jauhot sekä sula voi ja suklaa nopeasti muna-sokerivaahtoon.

Lisää vaniljasokeri. Kaada taikina voideltuun vuokaan.

Paista kakkua noin 35 minuuttia 150-asteisessa uunissa. Anna kypsän kakun jäähtyä hetki ennen kuorrutusta.

Sulata kuorrutetta varten voi ja suklaa. Sekoita joukkoon kerma.

Levitä suklaakuorrutus kakun päälle.

Säästä aikaa valmisteluissa ja tee hillo ja kakkupohja jo pari päivää etukäteen. Suklaamoussenkin voi tehdä edellisenä päivänä.

Kesä on parhaimmillaan aurinkoisena päivänä, kun pöytään on katettu upea kakku!

Tämä kakku kätkee sisäänsä kahta moussea. Suklaamoussen voi tehdä valmiiksi odottamaan jo edellisenä päivänä. Raparperi-mansikkamoussen maku tulee itse keitetystä hillosta ja mascarponejuustosta.

Raparperi-suklaakakun tarkka resepti Soppa365:ssä.

Lue lisää kakkureseptin luojasta kakkubloggaaja Heidi Mutkasta: "Koti rakennetaan aina ihmisiä varten"

Heidin Suklaamarenki-blogi

Jos tavallinen pannari kyllästyttää, kokeile taikapannaria.

Katso videolta, miten taikinasta muodostuu uunissa kolme kerrosta: pannarimainen pohjakerros, pehmeä välikreemi ja kuohkea sokerikakkupinta.

Löydät taikapannarin tarkan reseptin Soppa365:stä.

love

Kokeilin tätä tänään ja yllätyin suuresti: Taikapannari onnistui täydellisesti ja maistui ihanalta!! Suosittelen kokeilemaan! <3