
Itse valmistettu maksalaatikko on hurjan hyvää.
Milloin viimeksi teit itse maksalaatikkoa?
Ainekset
Työvaiheet
Keitä esikypsennettyjä, kokonaisia ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä noin 35 minuuttia. Ohrasuurimot kannattaa laittaa likoamaan jo edellisenä päivänä.
Kuori ja hienonna sipuli. Pehmennä sipulia mikroaaltouunissa noin minuutti tai kuullota nopeasti pannulla.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada seos kahteen voideltuun uunivuokaan. Seosta tulee noin 1,8 litraa, joten toisen vuoallisen voit vaikka pakastaa. Kypsennä laatikkoa 175 asteessa vajaat 1,5 tuntia.
Pienissä annosvuoissa ruoka kypsyy noin tunnissa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia