Reseptit

Mausteinen karpalopiiras

Kiia Renko Kuva Lina Tegman Ohje Sakari Lahtinen, Elimäki |
karpalopiiras

Karpaloiden alta paljastuu mehevän mausteinen pohja.

10 annosta

  • 2 kpl kananmunaa

  • 1 dl sokeria

  • 1 dl voisulaa

  • 2 rkl omenasosetta

  • 0.5 dl siirappia

  • 0.5 tl soodaa

  • 1 tl kanelia

  • 1 tl kardemummaa

  • 1.5 dl grahamjauhoja

  • 1.5 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 5 dl karpaloita

  • 2 prk kermaviiliä

  • 1 kpl kananmunaa

  • 3 rkl sokeria

  • 2 rkl vaniljasokeria

  • 4 rkl kookoshiutaleita

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää loput aineet ja kääntele taikina tasaiseksi puuhaarukalla. Levitä taikina voideltuun, 26-?28 senttiseen piirasvuokaan.

Täytä piiraspohja karpaloilla. Ripottele karpaloiden päälle hieman sokeria. Paista piirasta 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Sekoita kermaviili, muna, sokerit ja kookoshiutaleet. Levitä seos puolikypsälle piiraalle. Paista vielä 15 minuuttia.

Vinkki!

- Piirakkaan käyvät vaihtoehtoisesti myös muut happoiset, raikkaat marjat esim. punaherukat.
- Pohjataikinaan voi käyttää kardemumman asemesta inkivääriä tai pomeranssinkuorta.
- Piirakan voi  leipoa etukäteen hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa tai pakastaa.


Avainsanat





Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä