Karpaloiden alta paljastuu mehevän mausteinen pohja.

Resepti

Kuinka monelle hengelle resepti on
10
Reseptin vaikeustaso
Kohtalainen

Resepti

2
kpl
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
voisulaa
2
rkl
omenasosetta
siirappia
soodaa
1
tl
kanelia
1
tl
kardemummaa
2
dl
grahamjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja

Täyte

5
dl
karpaloita
2
prk
kermaviiliä
1
kpl
kananmunaa
3
rkl
sokeria
2
rkl
vaniljasokeria
4
rkl
kookoshiutaleita

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää loput aineet ja kääntele taikina tasaiseksi puuhaarukalla. Levitä taikina voideltuun, 26-?28 senttiseen piirasvuokaan.

Täytä piiraspohja karpaloilla. Ripottele karpaloiden päälle hieman sokeria. Paista piirasta 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Sekoita kermaviili, muna, sokerit ja kookoshiutaleet. Levitä seos puolikypsälle piiraalle. Paista vielä 15 minuuttia.

Vinkki!

- Piirakkaan käyvät vaihtoehtoisesti myös muut happoiset, raikkaat marjat esim. punaherukat.
- Pohjataikinaan voi käyttää kardemumman asemesta inkivääriä tai pomeranssinkuorta.
- Piirakan voi  leipoa etukäteen hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa tai pakastaa.

Naistenviikon herkku: Tinjan mustikkasmoothie

Perjantaina viettävät nimipäivää Tinja, Kirsti, Kirsi, Tiina ja Kristiina.

Tinjan nimipäivänä käydään aamulenkillä mustikkametsässä ja tehdään marjoista aamupalaksi smoothie. Smoothien voi surauttaa melkein mitä tahansa kypsistä marjoista ja hedelmistä.

Mustikkasmoothie

 

 

 

 

Naistenviikon herkku: Olgan kirsikka-mantelikakku

Tänään nimipäiväänsä juhlivat Olga ja Oili.

Meheviä, kirpeitä, tuoreita kirsikoita saa torilta keväästä syksyyn. Tämä kirsikka-manteliherkku suorastaa sulaa suussa.

Kirsikka-mantelikakku

 

 

 

 

Naistenviikon herkku: Leenan Banana Split -uunijäätelö

Keskiviikon nimipäiväsankarit ovat Leena, Magdaleena ja Lenita.

Jäätelöannoksen voi nauttia näinkin. Peitä nostalginen Banana Split -jäätelöannos marengilla, laita hetkeksi uuniin ja ihanuus on valmis!

Banana Split -uunijäätelö

 

 

 

Naistenviikon herkku: Hannelen rukiinen tyrnikääretorttu

Tiistain nimipäiväsankareita ovat Hannele, Johanna ja Hanna.

Hannelen päivänä leivotaan kääretorttua. Tällä kertaa pohja tehdään rukiista ja täytteeseen lisätään kotimaisia marjoja. Tyrnin sijaan voi käyttää vaikkapa juuri kypsyvää mustikkaa.

Reseptin löydät täältä.