Karpaloiden alta paljastuu mehevän mausteinen pohja.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää loput aineet ja kääntele taikina tasaiseksi puuhaarukalla. Levitä taikina voideltuun, 26-?28 senttiseen piirasvuokaan.

Täytä piiraspohja karpaloilla. Ripottele karpaloiden päälle hieman sokeria. Paista piirasta 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Sekoita kermaviili, muna, sokerit ja kookoshiutaleet. Levitä seos puolikypsälle piiraalle. Paista vielä 15 minuuttia.

Vinkki!

- Piirakkaan käyvät vaihtoehtoisesti myös muut happoiset, raikkaat marjat esim. punaherukat.
- Pohjataikinaan voi käyttää kardemumman asemesta inkivääriä tai pomeranssinkuorta.
- Piirakan voi  leipoa etukäteen hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa tai pakastaa.

Resepti

Annoksia:
10
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Resepti

2
kpl
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
voisulaa
2
rkl
omenasosetta
siirappia
soodaa
1
tl
kanelia
1
tl
kardemummaa
2
dl
grahamjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja

Täyte

5
dl
karpaloita
2
prk
kermaviiliä
1
kpl
kananmunaa
3
rkl
sokeria
2
rkl
vaniljasokeria
4
rkl
kookoshiutaleita

Välipalakaurakeksit valmistuvat kolmesta raaka-aineesta ilman lisättyä sokeria, voita ja vehnäjauhoja.

Resepti

Vaikeustaso:
Helppo

Banaani-kaurakeksit

Muussaa banaanit ja sekoita aineet keskenään.

Tee taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

2
banaania
2 ½ dl kaurahiutaleita
¾ rusinoita tai kuivattuja karpaloita