4–6 hengelle alkuruokana
noin 150 g (pakastettua) nokkosta tai pinaattia
1 rkl luomukirnuvoita
2 rkl luomuvehnäjauhoja
2 dl luomukermaa
noin 6 dl luomukevytmaitoa
1 tl suolaa
½ tl sokeria
Lisäksi
2–3 keitettyä luomukananmunaa
---
1. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, etteivät jauhot ruskistu.
2. Kaada joukkoon kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon maito siten, että saat haluamasi paksuisen keiton. Voit halutessasi lämmittää maidon ennen keittoon lisäämistä. Anna keiton kypsyä keskilämmöllä noin viisi minuuttia.
3. Lisää hienonnettu pinaatti tai nokkosenlehdet ja mausteet. Anna keiton kypsyä miedohkolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Mausta halutessasi rouhitulla valkopippurilla. Tarjoa keitto keitetyn kananmunanpuolikkaan kanssa.
Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Sami Repo, ohje Osmo Rauhala, Nokia