7 ½ dl vettä
50 g hiivaa
1-1½ dl oliiviöljyä
2-3 tl suolaa
2 rkl hunajaa
3 tl kuivattua oreganoa
3 tl kuivattua timjamia
2 murskattua valkosipulinkynttä
4 dl oliivirenkaita
1 dl parmesaaniraastetta
noin 18 dl vehnäjauhoja

Väliin
oliiviöljyä
3 dl oliiveja
3 dl parmesaaniraastetta

Pinnalle
vettä voiteluun
3 dl parmesaaniraastetta
suolakiteitä

---


1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola, hunaja ja mausteet. Lisää myös puolet oliiveista.

2. Alusta jauhot vähän kerrallaan hyvin vaivaten. Vaivaa pehmeäksi taikinaksi, joka tarttuu hieman käsiin.

3. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa vielä hetki. Lisää jauhoja tarvittaessa tässä vaiheessa, mutta jätä taikina pehmeäksi. Jaa taikina kahtia tai neljään osaan.

4. Kauli palat joko samankokoisiksi ympyröiksi tai neliöiksi.

5. Nosta yksi levy leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele kevyesti oliiviöljyllä. Ripottele loput oliivit päälle sekä parmesaania.

5. Nosta toinen taikinalevy päälle. Kohota vielä liinan alla 30 minuuttia.

6. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle juustoraastetta sekä suolakiteitä.

7. Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Paista toinen leipä heti perään.

Teksti Kiia Renko, kuva Jarno Kovamäki

Pakasteherneistä ja keitetyistä perunoista valmistat maukkaita pihvejä. Katso resepti videolta.

Hodarit pitkillä nakeilla ja wasabi-coleslaw on mitä parhain juhannuksen yöruoka.

Suven sankarit valvovat melkein koko yöttömän yön. Saunan päälle on mahtava nauttia jotain yksinkertaista hyvää eli hodareita!

Wasabilla maustettu coleslaw tuo uuden säväyksen perinteisten nakkisämpylöiden väliin. Coleslawn voi valmistaa jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä.

Ja jos haluat päästä todella helpolla, kääräise täytteet kaupan valmiiden sämpylöiden väliin. Pääasia, etä sämpylä on tarjoiltaessa kuuma.

Katso hodarien ja coleslawn tarkka resepti Soppa365:stä.

Kaikki Soppa365:n juhannusvinkit.

Johanna Berlin tekee koko kesän töitä omassa kahvilassa Turun saaristossa. Yksi kahvilan suosikeista on suussa sulava minttusuklaakakku.

Kodin Kuvalehden numerossa 12/2016 julkaistusta minttusuklaakakun reseptistä puuttui valmistusaineista 1,5 desilitraa vehnäjauhoja. Toimitus pahoittelee!

Tässä kakun resepti korjattuna.

Minttusuklaakakku

8:lle, valmistusaika 1 tunti

Valmistusaineet:

2 kananmunaa

3 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

4 rkl kaakaota

50 g suklaata

125 g voita tai margariinia

1,5 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

100 g minttukrokanttisuklaata (Marabou)

1 dl kermaa

1 rkl voita

(marjoja, kermavaahtoa)

Näin kakku syntyy:

Voitele irtopohjavuoka. Sulata voi ja 50 g suklaata varovasti mikrossa. Anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat ainekset toisessa kulhossa keskenään.

Sekoita jauhot sekä sula voi ja suklaa nopeasti muna-sokerivaahtoon.

Lisää vaniljasokeri. Kaada taikina voideltuun vuokaan.

Paista kakkua noin 35 minuuttia 150-asteisessa uunissa. Anna kypsän kakun jäähtyä hetki ennen kuorrutusta.

Sulata kuorrutetta varten voi ja suklaa. Sekoita joukkoon kerma.

Levitä suklaakuorrutus kakun päälle.

Mari - KK
Liittynyt1.10.2013

Vierailijat, valitettavasti en osaa vastata noihin kysymyksiin. Ruokatoimitus kesälomailee, joten heiltä ei nyt saa vastauksia, ja resepti on tosiaan Johanna Berlinin tekemä. Ilmeisesti kermaa ei tarvitse vatkata, kun ohjeessa ei niin neuvota tekemään.

Säästä aikaa valmisteluissa ja tee hillo ja kakkupohja jo pari päivää etukäteen. Suklaamoussenkin voi tehdä edellisenä päivänä.

Kesä on parhaimmillaan aurinkoisena päivänä, kun pöytään on katettu upea kakku!

Tämä kakku kätkee sisäänsä kahta moussea. Suklaamoussen voi tehdä valmiiksi odottamaan jo edellisenä päivänä. Raparperi-mansikkamoussen maku tulee itse keitetystä hillosta ja mascarponejuustosta.

Raparperi-suklaakakun tarkka resepti Soppa365:ssä.

Lue lisää kakkureseptin luojasta kakkubloggaaja Heidi Mutkasta: "Koti rakennetaan aina ihmisiä varten"

Heidin Suklaamarenki-blogi