4 hengelle

3 parsakaalia (yhteensä n. 750 g)
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
2 tl öljyä
8 dl kasvislientä
1 prk ruoka- tai kaurakermaa
rouhittua mustapippuria
(suolaa)

Tarjoiluun
2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä

---

Irrota parsakaali pieniksi nupuiksi. Kuori varret ja paloittele ne. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä muutama minuutti kattilassa öljyssä.

Lisää joukkoon parsakaalit ja kasvisliemi. Anna porista keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää ruokakerma ja anna seoksen kiehahtaa.

Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja halutessasi suolalla.

Annostele keitto tarjoilulautasille ja ripottele päälle siemenet.

Kommentit (2)

Naistenviikon herkku: Tinjan mustikkasmoothie

Perjantaina viettävät nimipäivää Tinja, Kirsti, Kirsi, Tiina ja Kristiina.

Tinjan nimipäivänä käydään aamulenkillä mustikkametsässä ja tehdään marjoista aamupalaksi smoothie. Smoothien voi surauttaa melkein mitä tahansa kypsistä marjoista ja hedelmistä.

Mustikkasmoothie

 

 

 

 

Naistenviikon herkku: Olgan kirsikka-mantelikakku

Tänään nimipäiväänsä juhlivat Olga ja Oili.

Meheviä, kirpeitä, tuoreita kirsikoita saa torilta keväästä syksyyn. Tämä kirsikka-manteliherkku suorastaa sulaa suussa.

Kirsikka-mantelikakku

 

 

 

 

Naistenviikon herkku: Leenan Banana Split -uunijäätelö

Keskiviikon nimipäiväsankarit ovat Leena, Magdaleena ja Lenita.

Jäätelöannoksen voi nauttia näinkin. Peitä nostalginen Banana Split -jäätelöannos marengilla, laita hetkeksi uuniin ja ihanuus on valmis!

Banana Split -uunijäätelö

 

 

 

Naistenviikon herkku: Hannelen rukiinen tyrnikääretorttu

Tiistain nimipäiväsankareita ovat Hannele, Johanna ja Hanna.

Hannelen päivänä leivotaan kääretorttua. Tällä kertaa pohja tehdään rukiista ja täytteeseen lisätään kotimaisia marjoja. Tyrnin sijaan voi käyttää vaikkapa juuri kypsyvää mustikkaa.

Reseptin löydät täältä.