Reseptit

Passiosorbetti ja mansikkasiirappi

|
ja mansikkasiirappi

Sokeriliemi
21/2 dl vettä
21/2 dl sokeria

Sorbetti
2 liivatelehteä
11/2 dl sokerilientä
26 passiohedelmää
4 rkl appelsiinimehua

Mansikkasiirappi
250 g mansikoita
1 dl sokeria

---


1. Tee sokeriliemi. Kuumenna vettä ja sokeria, kunnes sokeri sulaa. Mittaa pakastuksen
kestävään kulhoon 1,5 desilitraa sokerilientä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia ja lisää ne kuivaksi puristeltuina kuumaan sokeriliemeen.

2. Halkaise hedelmät ja ota talteen sisus. Siivilöi siemenet pois. Lisää passiomehu ja appelsiinimehu sokeri-liivateliemeen ja laita pakastimeen. Sekoittele jäätymisen aikana.

3. Keitä mansikoita ja sokeria ilman kantta, kunnes mansikat ovat pehmenneet. Purista mansikat siivilän läpi toiseen kattilaan. Jatka keittämistä, kunnes seos on siirappimaista.

Vinkki! Yli jäänyt sokeriliemi käy pakastemarjojen kastikkeeksi.

Teksti Sirpa Talka, kuva Ullamaija Hänninen


Avainsanat




Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä