default

2 punasipulia
1 tl oliiviöljyä
1 tl ruskeaa ruokosokeria
1 tl balsamicoa

Salaatti
nippu kevätsipuleita tai yksi uuden sadon sipuli
200 g sokeriherneen palkoja
1 kg uusia perunoita keitettynä
nippu retiisejä

Kastike

2 rkl kokojyväistä dijon-sinappia
4 rkl sherryviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria
yht. 1 dl tuoreita yrttejä, esim. meiramia, persiljaa ja minttua

---


1. Lämmitä pannu ja oliiviöljy miedolla lämmöllä. Lisää ohuet sipulirenkaat ja paista noin 15 minuuttia tai  kunnes ne ovat pehmeitä.

2. Lisää pannulle sokeri ja balsamico. Paista 30-60 sekuntia tai kunnes seos on karamellisoitunut eli muuttunut paksuhkoksi ja tahmeaksi. Jäähdytä.

3. Kiehauta sokeriherneen palot nopeasti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä, jotta palkojen rapeus säilyy.

4. Pilko viilennetyt vihannekset suupaloiksi kulhoon. Lisää karamellisoitu punasipuli ja hienonnetut tuoreyrtit.

5. Vatkaa kastike sinapista, etikasta, öljystä sekä suolasta ja pippurista. Tarkista maku ja sekoita salaattiin. Viimeistele salaatti yrtinoksilla.

Vinkki! Voit valmistaa perunat ja tahnan jo edellisenä päivänä ja sekoittaa ja koristella juhlapäivänä.


Avainsanat




Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä