Reseptit

Pikkumunkit

Kiia Renko Kuva Elvi Rista Ohje Hristina Ioannidou |
468x0 pikkumunkit

6 annosta

Taikina

  • 1.5 dl vettä

  • 2 rkl öljyä

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl sokeria

  • 20 g hiivaa

  • 1.5 dl vehnäjauhoja

Lisäksi

  • 0.5 l rypsiöljyä paistamiseen

  • juoksevaa hunajaa

  • pähkinöitä

Sekoita kaikki taikina-aineet keskenään kädenlämpöiseen veteen. Taikinaa ei tarvitse kohottaa. Kuumenna öljy kattilassa.


Nosta kahden lusikan avulla löysästä taikinasta kokkareita öljyyn. Paista, kunnes taikinapallerot ovat muuttuneet vaaleanruskeiksi ja nousevat pintaan. Valuta paistetut munkit talouspaperin päällä.

Valuta munkkien päälle juoksevaa hunajaa ja tarjoile heti pähkinöiden kanssa.

 


Avainsanat





Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä