Nämä munkit syntyvät pikapikaa, koska taikinaa ei tarvitse kohottaa.

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Pikkumunkit

Sekoita kaikki taikina-aineet keskenään kädenlämpöiseen veteen. Taikinaa ei tarvitse kohottaa. Kuumenna öljy kattilassa.

Nosta kahden lusikan avulla löysästä taikinasta kokkareita öljyyn. Paista, kunnes taikinapallerot ovat muuttuneet vaaleanruskeiksi ja nousevat pintaan. Valuta paistetut munkit talouspaperin päällä.

Valuta munkkien päälle juoksevaa hunajaa ja tarjoile heti pähkinöiden kanssa.

2
dl
vettä
2
rkl
oljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
20
g
hiivaa
2
dl
vehnäjauhoja

Lisäksi

rypsiöljyä paistamiseen
juoksevaa hunajaa
pähkinöitä

Kirkas perunasalaatti kestää retkieväänä paremmin kuin kermainen versio.

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Pekoni-perunasalaatti

Keitä perunat kuorineen kypsiksi mieluiten jo edellisenä päivänä. Kuori ja jäähdytä. Leikkaa perunat kuutioiksi.

Pese ja leikkaa omena kuorineen kuutioiksi. Hienononna kevätsipuli ja kaprikset. Yhdistä kaikki aineet kulhossa.

Sekoita öljyn joukkoon sitruunamehu, etikka ja mausteet. Kaada perunoiden päälle. Anna maustua kylmässä vähintään puoli tuntia tai yön yli.

Paista pekoni kuivalla pannulla rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä. Murusta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua ja lisää rucola. 

1
kg
kiinteitä perunoita
1
vihreä omena
3
vartta kevätsipulia
3
rkl
kapriksia

Kastike

1 ½ dl öljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
omenaviinietikkaa
½ rkl sokeria
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Päälle

1 pkt (170 g) pekonia
rucolaa

Vaivattoman ja maukkaan bataattipiiraan pohja on valmista voitaikinaa.

Resepti

Annoksia:
8
Vaikeustaso:
Helppo

Bataattipiirakka

Kuori ja paloittele bataatti. Keitä se vähässä vedessä täysin kypsäksi ja kaada keitinvesi pois.

Soseuta bataatti tasaiseksi.

Lisää joukkoon kerma ja hienonnettu chili.

Lisää jäähtyneen seoksen joukkoon vähän vatkatut kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja valkopippurilla. Tarkista maku.

Yhdistä neljä levyä pituussuunnassa yhdeksi isoksi levyksi, käytä kaulinta apuna. Laita leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jonka mitat ovat noin 30 x 20 cm.

Esipaista pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä 200 asteessa 25–30 minuuttia.

Jäähdytä hyvin ja leikkaa paloiksi. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

4
levyä valmista voitaikinaa
1
bataatti (600 g)
2
dl
kermaa
½ punainen chili
4
munaa
ripaus muskottipähkinää
1
tl
suolaa
½ tl valkopippuria