Porkkanakakku

Silloin tällöin ihmiselle tekee hyvää nauttia terveelliset juureksensa kakussa.

12–15 palaa

4 munaa
3 dl sokeria
5 dl porkkanaraastetta hienoksi raastettuna
1½ dl öljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia

Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
25 g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
1 dl manteli- tai pähkinärouhetta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Kääntele varovaisesti taikinaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisää vaahtoon porkkanaraaste ja öljy. Kaada taikina voideltuun, 24-senttiseen irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku leivinpaperin päälle.

Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto, voi ja tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.

Sirottele pinnalle manteli- tai pähkinärouhetta.


Vinkki! Malta odottaa päivä, pari leipomisesta, sillä vasta silloin kakku on mehevimmillään. Säilytä kakku foliolla peitettynä tai muovipussissa jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla