Helppo ja nopea kasvisvokki.
Riitan inkivääri-tofuvokki
Ainekset
Työvaiheet
Kuutioi tofu ja anna sen marinoitua limettimehussa, seesamiöljyssä ja soijakastikkessa. Jätä tofu marinoitumaan. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Leikkaa pestyt porkkanat tikuksi. Suikaloi paprika. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla, varo etteivät ne pala. Siirrä siemenet odottamaan.
Lisää pannulle öljyä. Kun öljy on kuuma, paista siinä porkkanatikkuja 2–3 minuuttia. Lisää paprikaviipaleet ja paista lisää 2 minuuttia. Kääntele välillä. Lisää seesaminsiemenet, raastettu inkivääri ja tofu mausteineen, pyörittele ja paista hetki.
Lisää nuudelit pannulle ja kääntele, kunnes nuudelit lämpiävät. Tarjoa soija- ja sweet chili -kastikkeen kanssa.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.