Reseptit

Runebergintorttu

Kiia Renko Kuva Heidi Korhonen |  |  1
torttu

Runebergintortun juju on pähkinärouheessa ja vadelmasydämessä.

14 annosta

  • 200 g voita

  • tai

  • 200 g margariinia

  • tai

  • 2 dl juoksevaa margariinia

  • 2 dl sokeria

  • 2 kpl kananmunaa

  • 2 dl pähkinärouhetta

  • 2.5 dl korppujauhoja

  • 2 dl vehnäjauhoja

  • 1.5 tl leivinjauhetta

  • 1 dl punssia

  • tai

  • 1 dl omenamehua

Pinnalle

  • vadelmahilloa

  • 1.5 dl tomusokeria

  • 0.5 rkl vettä

  • 1 tl sitruunamehua

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita pähkinärouhe ja jauhot keskenään. Lisää taikinaan ja sekoita punssi tai omenamehu sekaan viimeiseksi.

Nostele ruokalusikalla taikinaa isoihin muffinivuokiin siten, että taikina täyttää 3/4 vuoasta. Paina sormella taikinan keskelle syvennys ja lusikoi vadelmahilloa koloon.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita tomusokeri veden ja sitruunamehun kanssa notkeaksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa nestettä. Valuta lusikalla koristeita jäähtyneiden torttujen päälle.

Vinkki! Punssin voi korvata muutamalla tipalla punssiesanssia ja käyttää nesteenä esimerkiksi maitoa.


Avainsanat





Ilmoita asiaton sisältö

Tosi hyvä ohje, tuli maukkaita Runebergin torttuja! Tein taikinan hasselpähkinärouheella ja sopi hyvin.

[quote author="Vierailija" time="03.02.2014 klo 02:23"]

Tosi hyvä ohje, tuli maukkaita Runebergin torttuja! Tein taikinan hasselpähkinärouheella ja sopi hyvin.

[/quote]
1 0
Lue kaikki kommentit keskusteluista
Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä