
Muhkea lohipiirakka on takuuvarmaa tarjottavaa kahvipöydässä ja illanistujaisissa. Piirakan voi myös pakastaa.
Savulohipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi pohja-aineet taikinaksi. Lisää hiukan jauhoja tarvittaessa. Painele taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille, pohjalle ja reunoille.
- Levitä peratut lohipalat pohjan päälle ja ripottele pinnalle sitruunapippuria. Levitä myös auramurut lohen päälle.
- Sekoita kerma, munat, tuorejuusto ja mausteet. Kaada muna-kermaseos piiraan päälle.
- Ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja koristele piirakka halkaistuilla kirsikkatomaateilla.
- Paista ensin 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia ja nosta pelti sen jälkeen keskitasolle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia.
- Anna piiraan vetäytyä ennen tarjoamista.
Vinkki! Jos leivot pieniä piirasia, paista niitä ensin uunin alatasolla 5 minuuttia ja sen jälkeen keskitasolla 15 minuuttia. Peltipiirakasta voi ottaa paloja myös muotilla. Piirakan voi pakastaa tai leipoa edellisenä päivänä.
Monelle hengelle piiraasta riittää?
Tehdään uunipellille, niin luulisi että ainakin 30lle