Reseptit

Sitruunamarenkitorttu

Suvi Rüster Kuva Laura Riihelä |
sitruunamarenkitorttu

Raikas ja makea torttu sopii sekä kahvihetkeen että jälkiruuaksi.

10 annosta

Pohja

  • 100 g voita

  • 0.8 dl sokeria

  • 1 kpl kananmunaa

  • 3 dl vehnäjauhoja

Sitruunakiisseli

  • 2 dl vettä

  • 1.3 dl sokeria

  • 2 kpl kananmunaa

  • 2 rkl maissijauhoa

  • 0.5 kpl sitruunanmehua

  • 1 kpl sitruunan kuorta

  • 25 g voita

Marenki

  • 4 kpl kananmunanvalkuaista

  • 1.5 dl sokeria

 

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita kananmuna ja vehnäjauhot sekaan hyvin vatkaten. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Mittaa vesi, sokeri, kananmunat, maissijauhot sekä sitruunanmehu teräskattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli paksunee eli noin 5 minuuttia.

Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja voi. Sekoita hyvin. Kaada kiisseli pohjan päälle. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi ja kovaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi sokeri vähitellen. Levitä marenki pohjan ja kiisselin päälle. Paista uunissa 250 asteessa noin 5 minuuttia kunnes marenki on kauniin ruskeaa.

 


Avainsanat