Reseptit

Täyteläinen lohikeitto

Kiia Renko Kuva Sami Repo |
taytelainen lohikeitto

Sahrami maustaa ja kaunistaa lohikeiton.

4 annosta

  • 500 g lohifileetä

  • 1 kpl sipulia

  • 1 kpl purjoa

  • 1 kpl fenkoli

  • 0.5 g sahramia

  • 2 rkl voita

  • 1 l vettä

  • 4 rkl hummerifondia

  • tai

  • 2 kpl kalaliemikuutioita

  • 2 dl kuivaa valkoviiniä

  • 2 dl kuohukermaa

  • 200 g isoja katkarapuja

  • 200 g äyriäissekoitus-pakastetta

  • 1 dl tillisilppua

Leikkaa nahaton lohi reiluiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli. Viipaloi purjo ja fenkoli,
josta kanta on poistettu. Kuumenna voi isossa kattilassa tai padassa. Lisää sahrami ja kuullota kasviksia muutama minuutti.


Lisää vesi, fondi ja viini. Hauduta keittoa 20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja ripaus valkopippuria. Lisää kerma ja kuumenna keitto kiehumapisteeseen.


Lisää lohipalat, katkaravut, äyriäiset sekä tillisilppu. Kuumenna keitto uudelleen ja anna kalojen kypsyä muutama minuutti. Tarjoa keitto höyryävän kuumana.


Avainsanat





Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä