Täyteläinen lohikeitto

Sahrami maustaa ja kaunistaa lohikeiton.

Resepti

Kuinka monelle hengelle resepti on
4
Reseptin vaikeustaso
Kohtalainen

Resepti

500
g
lohifileetä
1
kpl
sipulia
1
kpl
purjoa
1
kpl
fenkoli
sahramia
2
rkl
voita
1
l
vettä
4
rkl
hummerifondia
2
dl
kuivaa valkoviiniä
2
dl
kuohukermaa
tai
2
kpl
kalaliemikuutioita
200
g
isoja katkarapuja
200
g
äyriäissekoitus-pakastetta
1
dl
tillisilppua

Leikkaa nahaton lohi reiluiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli. Viipaloi purjo ja fenkoli,
josta kanta on poistettu. Kuumenna voi isossa kattilassa tai padassa. Lisää sahrami ja kuullota kasviksia muutama minuutti.

Lisää vesi, fondi ja viini. Hauduta keittoa 20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja ripaus valkopippuria. Lisää kerma ja kuumenna keitto kiehumapisteeseen.

Lisää lohipalat, katkaravut, äyriäiset sekä tillisilppu. Kuumenna keitto uudelleen ja anna kalojen kypsyä muutama minuutti. Tarjoa keitto höyryävän kuumana.

Naistenviikon herkku: Tinjan mustikkasmoothie

Perjantaina viettävät nimipäivää Tinja, Kirsti, Kirsi, Tiina ja Kristiina.

Tinjan nimipäivänä käydään aamulenkillä mustikkametsässä ja tehdään marjoista aamupalaksi smoothie. Smoothien voi surauttaa melkein mitä tahansa kypsistä marjoista ja hedelmistä.

Mustikkasmoothie

 

 

 

 

Naistenviikon herkku: Olgan kirsikka-mantelikakku

Tänään nimipäiväänsä juhlivat Olga ja Oili.

Meheviä, kirpeitä, tuoreita kirsikoita saa torilta keväästä syksyyn. Tämä kirsikka-manteliherkku suorastaa sulaa suussa.

Kirsikka-mantelikakku

 

 

 

 

Naistenviikon herkku: Leenan Banana Split -uunijäätelö

Keskiviikon nimipäiväsankarit ovat Leena, Magdaleena ja Lenita.

Jäätelöannoksen voi nauttia näinkin. Peitä nostalginen Banana Split -jäätelöannos marengilla, laita hetkeksi uuniin ja ihanuus on valmis!

Banana Split -uunijäätelö

 

 

 

Naistenviikon herkku: Hannelen rukiinen tyrnikääretorttu

Tiistain nimipäiväsankareita ovat Hannele, Johanna ja Hanna.

Hannelen päivänä leivotaan kääretorttua. Tällä kertaa pohja tehdään rukiista ja täytteeseen lisätään kotimaisia marjoja. Tyrnin sijaan voi käyttää vaikkapa juuri kypsyvää mustikkaa.

Reseptin löydät täältä.